CHP'nin genel merkez yönetimine meğer bir Kayserili seçilmiş! İşte o isim

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) tamamlanan kurultay sürecinin ardından Kayseri'den partinin merkez yönetimine Kayserili bir isimin seçilip, seçilmediği merak konusuydu. Bu konuyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Meğer listede Kayserili bir isim varmış. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

CHP'nin genel merkez yönetimine meğer bir Kayserili seçilmiş! İşte o isim
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’de hafta sonu Başkanlık yarışının ardından gözler bu kez de Parti Meclisi'ne (PM) çevrilmişti. Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi de tamamlandı. 
KAYSERİ’DEN KİMLER ADAY OLDU?
Listeye Kayseri'den isimlerin girip, girmeyeceği merak konusuydu. Kayseri'de PM için 3 isim adaylıklarını açıklamıştı. CHP Melikgazi eski İlçe Başkanı ve aynı zamanda kurultay delegesi Avukat İbrahim Kaan ile Gonca Yelda Orhan YDK için, Sema Karaoğlu ise PM için adaylıklarını duyurdu. Ancak bu üç isim de seçilemedi.
MEĞER LİSTEDE BİR KAYSERİLİ VARMIŞ!
Diğer yandan listede Kayserili bir ismin olduğu ortaya çıktı. Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Oğuz Kaan Salıcı’nın “Denge ve Denetleme Listesi” adı verilen anahtar listesinde yer alan aslen Kayseri, Sarızlı olan eski Milletvekili Mehmet Tüm, Genel Başkan seçilen Özgür Özel’in anahtar listesini delerek, seçilen isimler arasında yer aldı. 

CHP'nin genel merkez yönetiminde meğer bir Kayserili seçilmiş! İşte seçilen o isim

1957de Kayseri Sarız-Kırkısrak köyünde dünyaya gelen Mehmet Tüm kimdir?
Mehmet Tüm, 1 Ocak 1957’de Kayseri’de doğdu. Kayseri doğumlu olan Tüm, Balıkesir Necati Bey Akşam Eğitim Fakültesi'nden mezun olmasının ardından 1990 yılında kendi şirketini kurarak Bandırma ve Edremit’de inşaat işleri yapmaya başladı. 1994 ve 1999 yılları arasında CHP Bandırma İlçe yönetim üyeliği ve Bandırma Belediyesi Meclis üyeliği yapan,Tüm 2000 yılında Sosyal Demokrasi Vakfı'nın (SODEV) Balıkesir temsilciliğini üstlendi ve yıllarca aynı vakfın sekreterliği görevini sürdürdü. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP Balıkesir Milletvekili olarak meclise girdi.

CHP'nin genel merkez yönetiminde meğer bir Kayserili seçilmiş! İşte seçilen o isim

CHP'nin genel merkez yönetiminde meğer bir Kayserili seçilmiş! İşte seçilen o isim