CHP'nin Danışma Toplantısında Pınarbaşı vurgusu: Herkes ayağını denk alsın!

Cumhuriyet Halk Partisi İl Danışma Toplantısına Pınarbaşı'da yaşanan olaylar damga vurdu. CHP İl Başkanı Feyzullah Kesin, Cumhur İttifakı ortaklarının konuyla ilgili açıklamalarına tepki göstererek, 'Vicdansızlık yapmayın. Bu olayı bir kere önce kınayın, kınayın, yazıklar olsun.' dedi. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ise, 'Herkes ayağını denk alsın' diyerek sert konuştu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

CHP'nin Danışma Toplantısında Pınarbaşı vurgusu: Herkes ayağını denk alsın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi İl Danışma Toplantısı, İl Kültür Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleşti. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP’li Belediye başkanları, CHP’li belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları ve partililerin katıldığı toplantının basına açık bölümünde yapılan konuşmalara Pınarbaşı’da yaşanan olaylar damga vurdu.

CHP'NİN DANIŞMA TOPLANTISINDA PINARBAŞI VURGUSU: HERKES AYAĞINI DENK ALSIN!

Uğradığı saldırı sonucu Kayseri Şehir Hastanesi’nde tedavisi devam eden Şerafettin Bahadır’ın oğlu Bahtiyar Bahadır ve kızı Gülseren Bahadır’ın da katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Feyzullah Keskin, Cumhur İttifakı ortaklarına tepki gösterdi. Keskin, hep sağduyu çağrısı yaptıklarını ancak yetmediğini belirterek, ‘Biz bize düşenin fazlasını yaptık. Yetmedi. Çakallar, kendilerini delikanlı gibi görenler, maalesef kızının yanında Şerafettin kardeşimizi öldüresiye kadar dövüp, kurşunladılar. Söylenecek o kadar çok şey var ki. Sağduyulu davranıyoruz, sevincimizi yaşamıyoruz. Huzur bozulmasın diye uğraşıyoruz. İtler gidiyorlar, arkadaşımıza saldırıyorlar. Basın açıklamasında acımıza rağmen sağduyulu davranırken, maalesef Cumhur İttifakı ortaklarındaki yapılan açıklamalar o kadar acı ki yaramızı kanatmaya çalışıyorlar. Derinleştirmeye çalışıyorlar. Basın açıklaması yapıyorum. Açımızı içimize atıp, sağduyu çağrısı yapıyorum, Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı benim ne açıklama yaptığımın farkında değil, açıklama yapıyor. Ne dediğimin farkında da değil. O yetmiyor. Büyük ortağı da küçük ortaktan daha çok bunu savunuyor. Vicdansızlık yapmayın. Bu olayı bir kere önce kınayın, kınayın, yazıklar olsun. Orada ölümle mücadele eden bir insan var. Önce kınayın ondan sonra ne diyecekseniz, siyasetinizi yapacaksanız yapın.’ dedi. 
Keskin, Şerafettin Bahadır’ın oğlu ve kızını sahneye davet edip, bir aile olduklarını ve her zaman CHP olarak yanlarında olacaklarını ifade ederek, ‘Burada hepimiz Şerafettin kardeşimiz için dua ediyoruz ve ailesinin de yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu olayı yapanları da tekrar tekrar en acı kelimelerle, en aşağılık kelimelerle kınıyorum’ diye konuştu. 

12 Eylül'ün kalıntıları hala Kayseri'de mevcuttur

Basına açık bölümdeki ikinci konuşmacı Kayseri Milletvekili Aşkın Genç oldu. Genç de konuşmasında Pınarbaşı’nda yaşanan olaylara dikkat çekerek,  ‘Türkiye'nin 412 tane belediyesini kazandık. Ama ne yazık ki Kayseri'de Pınarbaşı seçimleri bitmedi. İkinci kez yine kazandık. Yine bize o mutluluğu yaşatmadılar.

CHP'NİN DANIŞMA TOPLANTISINDA PINARBAŞI VURGUSU: HERKES AYAĞINI DENK ALSIN!

Canımız, kardeşimiz, kıymetlimiz, Şerafettin Bahadır'a, hunharca bir saldırı gerçekleştirildi. Biz zannediyorduk ki bu saldırılar, bu pusular 12  Eylül'le beraber bitmişti. Kayseri'de bir daha yaralılarımız, şehitlerimiz olmaz demiştik. Ama ne yazık ki 12 Eylül’ün kalıntıları hala Kayseri'de mevcuttur. Canlarım burada. Sevgili Bahtiyar ile Gülseren… Onlara karşı sorumluluklarımız var. Babaları şu an hastanede. Canıyla pençeleşiyor. Ama ben buradan, bizim dualarımızla, bizim sevgimizle, bizim enerjimizle, hastaneyi bir an bile boş bırakmayan bizim partililerimizle, ailelerimizle ona verdiğimiz o sevgiyle, ruhla, onun kısa zamanda ayağa kalkacağımdan hiçbir endişem yok. Bu olayın, bu tehditlerin olduğu aşikarken keşke emniyet güçlerimiz, Kayseri'yi yönetenler bunun tedbirlerini keşke daha önceden alabilmiş olsalardı. Bize dedikleri, ‘Bir başvuru yok. Bir dilekçe yok.’  Ama bu dedikodular sahada konuşuluyorsa, alanda konuşuluyorsa keşke tedbirlerini alabilmiş olsalardı. Ama bu saldırıyı gerçekleştiren canilerin aynı gece yakalanmış olmasından da mutluyuz. Acımızı hafifletiyor mu? Hafifletmiyor. Üzüntümüzü hafifletiyor mu? Hafifletmiyor. Ama en azından yakalandılar. Adalete hesap verecekler. Ve biz de o adalet sürecinin takipçisi olacağız.’ dedi. 

Bizleri uysal koyun zannetmesinler

CHP önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘normalleşme’ politikalarının bazı kesimler tarafından yanlış anlaşıldığını ifade eden Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Bir daha Şerafettinlerin burnu kanamasın. Bir başkasının burnu kanamasın diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ama bunu yaparken de bizleri uysal koyun zannetmesinler. Biz yeri geldiğinde ne yapacağımızı, geçmişte onlar biliyor. Herkes Herkes ayağını denk alsın. Kayseri'nin huzurunu bozmasınlar. Türkiye'nin huzurunu bozmasınlar. Bir kere işler raydan çıktığı zaman kimse bunun altından kalkamaz. Ben buradan tekrar en üst perdeden, bunu dikkate alması gereken herkesi uyarıyorum: Herkes ayağını denk alsın. Diyorum ya konuşacak o kadar çok şey var. Ama ne konuşma arzusu bırakıyorlar, ne o mutluluğu bırakıyorlar. Biraz önce sevgili İl Başkanımız ifade etti. Sevincimizi yaşayamadık, yaşatmadılar. Keşke o gece konvoyumuzu yapsaymışız, havai fişeklerimizi atsaymışız, davullarımızı, zurnalarımızı hep beraber çalsaymışız. Ben onun pişmanlığını yaşıyorum.’