CHP Milletvekili Arık'tan, haklarını arayan maden işçilerine destek

Develi'de hak talepleri işveren tarafından karşılanmadığı için iş bırakan işçilere destek veren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 'Sendika işçinin hakkıdır. Bu işçiye yapılan bir zulümdür. Develi insanı kendi ilçesinde dağında çıkan madende çalışıyor. Burada da kendi hakkını arıyor. İşveren de insanlarımıza köle gibi çalışın diyor. Biz işçilerimizin yanınızdayız' diye konuştu.

CHP Milletvekili Arık'tan, haklarını arayan maden işçilerine destek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Develi’de altın madeninde taşeron firmada çalışan yaklaşık 500 işçi, taleplerinin işveren tarafından karşılanmaması üzerine iş bıraktı. İşçilerin iş bırakma haberinin ardından bölgeye giden CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, işçilerle görüşerek sorunlarını dinledi. İşçiler adına konuşan Durmuş Ali Yeşiltepe, “Bu maden yaklaşık 4 senedir faaliyet gösteriyor. Altın madeni işçileri olarak hiçbir sosyal hakkımızı alamıyoruz. Biz taşeron firmanın işçileriyiz. Ana firma bütün sendikal haklarını alırken bizim hiçbir sendikal hakkımız yok. Bizim sadece maaşımız var. Hakkımız olan mesai ücretlerini yeterince alamıyoruz. Biz istiyoruz ki bu maden 10 yıl değil,100 sene sürsün. Ama bu süreç içerisinde de işçiler ezilmesin istiyoruz. İşçiler hakkını alıp, insani bir şekilde yaşayabilsin. Burada çalışan bütün arkadaşlarımız sosyal hayatından kopuk bir şekilde yaşıyor. Gece gündüz fedakârca çalışıyoruz ama hakkımızı alamıyoruz” diye konuştu. 
İşçileri dinleyerek, sorunun çözümü için gayret göstereceğini ifade eden CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Bir vatandaşımızın 92 lirayla geçindiğini düşünün. Yumurtanın, yağın fiyatı belli. Gıdaya, elektriğe doğalgaza gelen zamlar ortada. Ama işçilerimize 15 lira zam yapılmış. İşçimizin yanında durmak bizim boynumuzun borcu. ‘Kabul ediyorsan bu kabul etmiyorsanız gidin' anlayışı olmaz. Bu insan onurunu zedeleyen bir şey. İşçilerin sendika hakkı olsa bunu yapamazlar. Sendika işçinin hakkıdır. Bu işçiye yapılan bir zulümdür. Develi insanı kendi ilçesinde dağında çıkan madende çalışıyor. Burada da kendi hakkını arıyor. İşveren de insanlarımıza köle gibi çalışın diyor. Biz işçilerimizin yanınızdayız. Haklarını mecliste de dile getirip, savunacağız” diye konuştu.