CHP Listesinden mi seçime girecekler?

Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partinin seçimlere CHP listelerinden gireceği ifade edildi. Dört partinin saat 17.00'ye kadar seçimden çekildiğini bildirmesi gerekiyor.

CHP Listesinden mi seçime girecekler?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime Cumhuriyet Halk Partisi'nin CHP listesinden girecek. 

CHP ve İYİ Parti oy potansiyelinin düşük olduğu, vekil sayısı 5'ten az olan Çorum, Van, Adıyaman, Aksaray gibi 10 ilde ortak liste yapma kararı almıştı. Bu il sayısı da 12'ye çıktı. Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisinin seçime CHP’nin listesinden girmesi kararı vermesi halinde bugün saat 17.00’ye kadar seçimden çekildiğini bildirmesi gerekiyor. Bu nedenle CHP, Gelecek Partisi ve DEVA’da dün geç saatlere kadar yoğun bir görüşme trafiği yapıldı. Parti genel başkanları arasındaki görüşmeler ve listelerin gözden geçirilmesinin ardından seçimlere tek listeyle girilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtiliyor.
Kayseri'de ise tablonun nasıl olacağı merak konusu. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bir süre önce parti olarak Kayseri'de kendi listeleri ile seçime gireceklerini duyurmuştu. Millet İttifakı'nın diğer paydaşlarının nasıl hareket edeceğinin de gümn için de netleşmesi bekleniyor.