CHP'liler suç duyurusunda bulundu!

Atatürk'e hakaret eden imama tepkiler sürüyor...

CHP'liler suç duyurusunda bulundu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ayasofya Camisi’ndeki törende, imam Mustafa Demirkan’ın “Onlardan daha zalim, daha kâfir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” sözleriyle Ayasofya’yı müzeye çeviren Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuması üzerine tepkiler sürüyor. CHP Kayseri il yönetimi Demirkan, hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, “Atatürk'e hakaret eden imam hakkında CHP Kayseri İl Başkanlığı olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk” dedi.
Özer, “Atatürk'ün kurduğu Devlette yaşıyorsun, Atatürk'ün kurduğu devlet sayesinde memur olup,  aldığın parayla geçimini sağlıyorsun, Atatürk Cumhuriyetinin verdiği kimlik sayesinde kula kul olmaktan kurtulup, özgür bir birey oluyorsun. Sonra da kalkıp Atatürk'e hakaret ediyorsun. Sen var ya; çok zavallısın!” ifadelerini kullandı. 


Ayasofya'da yapılan "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenciye hafızlık belgesi verilmek üzere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen programda vaaz veren imam Mustafa Demirkan'ın, isim vermeden Atatürk'e yönelik yaptığı açıklamalar tepkileri beraberinde getirdi.