CHP'liler Ankara'ya gidiyor: İşte nedeni

Cumhuriyet Halk Partisi 14 Ocak Pazar günü Ankara'da toplanıyor.CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ve CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Olay mikrofonları aracılığıyla Kayserilere seslendi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'liler Ankara'ya gidiyor: İşte nedeni
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Yargıtay 3. Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay’a ilişkin kararının ardından, karara tepki gösteren, Cumhuriyet Halk Partisi “Geleceğimize sahip çıkıyoruz” adı altında Ankara’da miting yapma kararı aldı. Konuyla ilgili Olay mikrofonlarına konuşan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, “Bir önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan İstanbul’da kadar yürüyerek giderken tek bir sloganla gitti: Adalet… Yani adalet kavramının olmadığı yerde siz kendinizi güvende hissedemezsiniz. Ticaretinizi rahat yapamazsınız. Siyasetinizi rahat yapamazsınız, daha doğrusu yaşam koşullarınızı rahat sağlayamazsınız. O yüzden adalet kavramı o kadar önemli ki, adil olmak o kadar önemlidir… Son süreçte yaşananlar bardağı taşıran damlalar haline geldi. Evet ülkede bir hukuksuzluk bir yargı krizi var. Bir liyakatsizlik var. Bunlar çoğu dönemlerde olabilir ama bu iktidar dönemindeki kadar yargıya darbe hiçbir iktidar döneminde olmadı. Aslında yargıya sivil bir darbe oldu. Darbeler sadece silahlı güçlerle olmuyor, sivil güçlerle de oluyor. Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’la ilgili kararı sonrası yaşananlar tuzun koktuğu hikayesidir. Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyulmadığı gibi bir de meydan okuma gibi yargı krizi yaşatılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesi olmak gibi bir özelliği vardır. Bu sessizlerin sesi olmaktır. Bu milletvekili hangi partiden olursa olsun, önemli değil. Dün Sayın Kılıçdaroğlu yürüdü, bugün de Sayın Özgür Özel genel başkanımızda aynı misyonu devam ettiriyor. Bu kurumsal bir özelliktir. 

Zalimlik yapanlar zalimliklerine devam ediyor

Ya seçilen bir milletvekilinin hak ihlalini halen daha yerine getirilememesi ülkede bir darbedir. Sivil darbedir yargı darbesidir. Buna ses çıkartmak lazım. Zaten ülkemizdeki yaşadığımız en büyük duyarsızlık, oluşan bir haksızlığa tepki göstermemekten, kaynaklanıyor. Tepki göstermediğiniz zaman da bu sefer haksızlığı yapanlar zalimliklerine devam ediyorlar. Hukuksuzluklarına, adaletsizliklerine devam ediyor. Niye çünkü tepki gösterilmediği zaman yaptıklarını güç olarak görüyorlar ve meydan okumaya devam ediyorlar. Ve son yapılan bu meydan okumayla da ülkede bir adalet meselesinin artık su yüze çıkmıştır. Bir yargı krizi olduğu ortaya çıkmıştır. Bir yargı darbesi olduğu ortaya çıkmıştır. Ve biz de sessiz kalmayacağımızı çünkü cumhuriyetin dediğim gibi özelliği sessizlerin sesi olmaktır. Biz sessiz kalmayacağız. Ankara'da 14 Ocak'ta geniş katılımlı bu haksızlığa dur diyecek, tepki gösterecek geniş katılımlı bir miting düzenliyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşları davetlidir. Çünkü adalet herkese lazım. Sadece bu can ataları için değildir. Bu sadece diğer isimler için değildir. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes için gereklidir. Bu anlamda biz de Kayseri olarak zaten sivil toplum kuruluşlarıyla ve diğer örgütlerle de görüşüyoruz. Araçlarımızı kaldıracağız. Komisyonumuzu kurduk. Ziyaretlerimizi de yapıyoruz. İletişimimizi de sağlıyoruz. Kayseri'den de pazar günü yapılacak olan mitinge geniş bir katılım sağlayacağız. Ve ülkenin sahipsiz olmadığını, adaletsizlik karşısında konuşan birilerinin var olduğunu göstereceğiz” dedi. 

CHP'liler Ankara'ya gidiyor: İşte nedeni?

Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de tüm Kayserilileri mitinge davet ederek, “Evet Pazar günü güzel bir miting gerçekleştireceğiz. Özellikle son dönemde yaşananlara baktığınızda gerçekten ülkede çok sıkıntılı şeyler gerçekleşiyor. Can Atalay'ın hala mecliste yerini alamaması bizim için çok üzücü. Türkiye demokrasisi için çok üzücü. Bizler bunları gündeme taşımamız gerekiyor. Bizler ana muhalefet partisiyiz. Dolayısıyla pazar günü Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda çok büyük bir miting gerçekleştireceğiz. Onun organizasyonunu yapıyoruz. Onun hazırlıklarını yapıyoruz. Şu an Türkiye'nin her yerinden akın akın insanlar hafta sonu Ankara'da buluşacaklar. Biz de Kayseri'de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Üyelerimizden çok yoğun bir talep var. Vatandaşlarımızdan çok yoğun bir talep var. İl örgütümüzle, il başkanımızla, ilçe başkanlarımızla birlikte onun organizasyonunu yapıyoruz. Kayseri'den de çok büyük bir katılım olacak Ankara'ya. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.