CHP Lideri Özgür Özel'e, Kayseri raporu teslim edildi! O raporda neler var?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri'de yaşanan ve infial yaratan olayın ardından hazırladığı Kayseri raporunu CHP Lideri Özgür Özel'e sundu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

CHP Lideri Özgür Özel'e, Kayseri raporu teslim edildi! O raporda neler var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Kayseri raporu. Genç, kentte yaşanan ve infial yaratan olayın ardından yaşananları Özel'e anlattı ve aynı zamanda hazırladıkları raporu sundu.

CHP Lideri Özgür Özel'e, Kayseri raporu teslim edildi! O raporda neler var?

Milletvekili Aşkın Genç, Özel'e Kayseri raporunu teslim etti

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, MYK öncesinde raporu teslim etti. Genç, '30 Haziran’da Kayseri’de başlayan, ardından yurdun dört bir yanına yayılan olaylara ilişkin hazırladığımız raporu, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e sunduk. Raporda, mülteci sorununun bölgedeki etkilerini ve halkımızın yaşadığı sıkıntıları detaylarıyla ele aldık' dedi.

Mülteci sorunu, sadece Kayseri'de değil, ülkemizin dört bir yanında ciddi etkiler yaratıyor

'İlk andan itibaren olayları yakinen bizzat takip eden Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Mülteci sorunu, sadece Kayseri'de değil, ülkemizin dört bir yanında ciddi sosyal ve ekonomik etkiler yaratıyor' diyen Milletvekili Genç, 'Ancak, sorunları bize yakışan şekilde hukuk çerçevesinde ve sağduyu içerisinde çözmemiz gerekmektedir. Suriye hükümeti ile acilen diyalog zeminin oluşturulmalı ve mültecilerin insani koşullarda ülkelerine dönüşleri sağlanmalıdır' şeklinde konuştu.  Diğer yandan Genç, hazırladıkları raporla ilgili 'İktidarın mülteci politikası iflas etmiştir. Sığınmacıların insani koşullarda bir an evvel ülkelerine dönüşleri başlatılmalıdır.  Bu kapsamda Suriye hükümeti ile sağlıklı bir diyalog zeminin ouşturulmalıdır' ifadelerine de yer verdi.