CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan'a Kayseri cevabı: Sorumlusu sensin!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'de infial yaratan olayla ilgili olarak muhalefeti suçlamasına tepki gösterdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan'a Kayseri cevabı: Sorumlusu sensin!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan'a Kayseri üzerinden yüklendi. Erdoğan'ın Kayseri'de infial yaratan olayla ilgili olarak muhalefeti hedef alması ve 'Dün küçük bir grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir. Vandallık yapmak kabul edilemez' sözlerini değerlendiren CHP Lideri Özel, 'Türkiye sığınmacı sorunu varsa ne diyor? 'Her şeyin sorumlusu benim...' O zaman bunun da sorumlusu sensin' şeklinde konuştu. 

CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan'a Kayseri cevabı: Sorumlusu sensin!

Ülkeyi yöneten iktidar tutup da her şeyi muhalefete yükler mi?

'Hangi muhalefeti kastetti bilmiyorum, ama CHP'nin böyle bir ithama muhatap olamayacağı açık' diyen Özer, 'Kimi söylüyorsa sayın Cumhurbaşkanı net söylesin, kime söylüyorsa ondan cevabını alsın. Dün yaşanan olaylar ve Türkiye sığınmacı sorunu varsa ne diyor sayın Erdoğan, 'Her şeyin sorumlusu benim' O zaman bunun da sorumlusu sensin. Ülkeyi yöneten iktidar tutup da her şeyi muhalefete yükler mi?' ifadelerini kullandı.   

Bu kadar sığınmacının gelmesinde hangimizin sorumluluğu var?

CHP Lideri Özgür Özel, 'Türkiye'de resmi rakamlara göre 4.6 milyon, yangın kanıya göre 10 milyona yaklaşan sığınmacı sorunu varsa tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yıllardır yaptığı kötü dış politikadır. Biz sığınmacı yataran parti ve politikacıların karşıyız. Komşunda iç savaş kışkırtıcılığı yaparsan bu kadar sığınmacıyı da bu memleketin başına musallat edersin. Nokta. Bu kadar sığınmacının gelmesinde hangimizin sorumluluğu var' dedi. 

Yüreğimiz ağzımızda Kayseri'yi takip ettik

'Kayseri'de yaşanan olaylar nedeniyle dün sabaha kadar gözümüze uyku girmedi' diyen Özel, 'Yüreğimiz ağzımızda, telefonun ucunda Kayseri'yi takip ettik. Bu olayların olmaması için de biran önce bu sığınmacı sorununun çözülmesi lazım. Çözümün adresi bellidir, şifresi bellidir. O koltukların ilk sahibi, bize formülü söylemiş. 'Yurtta barış dünyada barış' Nokta. Komşularla sorunlar giderilecek, evli evine yerli yerine gidecek. Bu kadar basit. Bu konuda ben iş gücü bırakıp, bu konuyla uğraşmaya hazırım' şeklinde konuştu. 

CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan'a Kayseri cevabı: Sorumlusu sensin!