CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'ORDU, FETÖ UNSURLARINI SAPTAMIŞ ÖZELİKLE KAYSERİ'DE'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'ORDU, FETÖ UNSURLARINI SAPTAMIŞ ÖZELİKLE KAYSERİ'DE'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında FETÖ’nün siyasi ayağı iddialarına yönelik olarak konuştu. 20 maddede yaşanan bazı olaylardan örnekler veren Kılıçdaroğlu, Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un gündeme getirdiği ve “ Tamamen FETÖ ile ilgili araştırılsın” dediği Meclis’e gece yarısı getirilen kanun teklifi ile ilgili konuştu. 2009 yılında AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın da imzasının yer aldığı kanun teklifi ile ilgili açıklama yapan CHP Lideri, bu konuda Kayseri örneği de verdi. Kayseri’de FETÖye yönelik yapılan Işık Evleri operasyonuna atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “25 Haziranı, 26 Hazirana bağlayan gece Meclis’e bir kanun teklifi geldi. Ordu, bazı FETÖ unsurlarını saptamış özelikle Kayseri’de. Orduya yapılan kumpasla ilgili belgeler toplanmış kişiler belli o gece gelen yasaya bir ek önergeyle ‘askeri şahıslar askeri mahalde işlediği suçlar da dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanacak’ maddesi getiriliyor. Çünkü özel yetkili mahkemeler FETÖcülerin elinde. Bugün bile Erdoğan bunu savunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“Bir terör örgütü devletin kılcal damarlarına nasıl sızar?” diye soran Kılıçdaroğlu, “FETÖ elamanlarını devletin tüm kılcal damalarını kim, nasıl yerleştirdi? Terör elemanlarını devletin en hassas birimlerine yerleştirenlerine FETÖnün siyasi ayağı diyoruz. Çünkü bu yetkiyi ancak belli kişi ve kurumlar kullanabilir. Bu herkesin elinde olan bir yetki değildir. Bu yetkiyi ancak belli kişi ve kurumlar kullanabilir” dedi.

“1991’DE FETÖNÜN CIA İLE İLİŞKİSİ SAPTANMIŞ”

3 Nisan 1991 tarihli MİT raporunda FETÖnün CIA ile ilişkisinin saptandığını ve rapor haline dönüştürüldüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, “Onurlu bürokratlar bu raporu hazırlamış. 1991’de yapılmış bu. Devletin hassas kurumlarının oluşturulduğu MGK’da bu olay konuşuldu mu, FETÖ terör örgütüdür tespiti yapıldı mı? Evet yapıldı. MGK kararı var” diye konuştu.

“FETÖNÜN SİYASİ AYAĞI KİM?”

2004’teki Milli Güvenlik Kurulu (MGK)  toplantısını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi, “FETÖ konusunda ‘Yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş ve tavsiye kararının hükümete iletilmesi uygun görülmüştür’ denilmiş. MGK karar alıyor; ‘Gülen hareketi tehlikelidir, önlem alın diyor’ hükümete. Neden? Yürütme organı orası. Peki dönemin hükümeti başında Erdoğan var, söz konusu kararda imzası da var. Peki dönemin hükümeti ne yaptı? MGK kararı Başbakanlığa bildirildi ve konu Erdoğan’a açıldı. O dönemin kitabını yazan kişi aktarıyor; ‘Gelen yazısı dosyasına kaldırmaya karar verdi. Bu karar metni Bakanlık kurulunda imzaya açılmadı ve hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Konudan MGK’ya katılan Bakanlar dışında kimsenin haberi olmadı. Bütün toplumsal siyasi riski hükümet adına sayın başbakan yüklendi’ FETÖnün siyasi ayağı kim? İstediğin kadar bağır ben bu millete doğruları sonuna kadar söyleyeceğim. 12 yıl önce MGK kararı önüne konur, karar alınır ama hiçbir şey yapılmaz”

 “TSK’DA ÜÇ DEVREYİ TOPLU OLARAK EMEKLİ EDECEK KANUN DÜZENLEMESİNİ SİYASİ OTORİTEYE YAPTIRABİLMİŞLERDİR”

Toplu FETÖcü yerleştirmenin sadece Emniyet,  Yargıtay ve Danıştay gibi devlet kurumlarında olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Ordu’da da oldu. 17-25 büyük rüşvet olayından sonra da oldu. FETÖ, TSK yönetim kademesini ele geçirmek için generalliğe yükselme süresi azaltmıştır. TSK’da FETÖ elemanları nasıl üst yerlere geldi? TSK’da üç devreyi toplu olarak emekli edecek kanun düzenlemesini siyasi otoriteye yaptırabilmişlerdir. Bunu devletin savcısı söylüyor. İddianamede var, örgüt bunu siyasi otoriteye yaptırabilmiştir diyor. Savcı söylüyor. İşte o siyasi otorite, FETÖnün siyasi ayağıdır. Ben AK Partili kardeşlerime bir şey demiyorum.  Ancak Devleti FETÖ terör örgütüne teslim eden kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunu herkes bilmeli.” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR AYIKLAMA YAPMADAN BYLOCK’U LİSTESİNİ AÇIKLAYIN”

“FETÖ ile gerçekten mücadele edilmediğini” dile getiren Kılıçdaroğlu, “FETÖ unsurları devletten temizlendi mi? Herkes biliyor ki FETÖ ile samimi bir mücadele verilmiş değildir. Parası, kayınpederi olan dışarıda. Siyasi arkası olanların kılına dokunulmadı. FETÖ’cü oldukları düşünülen 215 bin kişilik bir ByLock listesi var. Niye açıklamıyorlar bu listeyi? Neden korkuyorsunuz. Hiçbir ayıklama yapmadan açıklayın kardeşim. ByLock’u listesini açıklamıyorsan FETÖ’ye destek veriyorsun demektir” diye konuştu.

“HTS KAYITLARINI GETİRİN DEDİK, TALEP ETTİK AMA GETİRMEDİLER”

“Korktukları bir şey var darbe girişimi gecesine ait HTS kayıtlarını getirmiyorlar” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Genel başkanlar o gece nerdeydi? HTS kayıtlarını getirin dedik, talep ettik ama getirmediler. Bildikleri bir şey var, korkuturları bir şey var HTS kayıtlarını getirmiyorlar, ama isteyeceğiz. FETÖ başarılı olsaydı, kimler yönetimde olacaktı? Bunun listesi neden açıklanmıyor. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı kimin nerede görev alacağı orada yer almıyor mu? Niye açıklamıyorlar, hangi gerekçeyle açıklamıyorlar. TBMM’de araştırma komisyonu yaptık, 15 Temmuz darbe girişiminin ayrıntılarını öğreneceğiz. Bütün olayları öğreneceğimiz iki kişi var dönemin MİT ve Genel Kurmay Başkanı, gelmediler. Erdoğan göndermedi. Niye? FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkar diye göndermedi. FETÖ borsasını kimler kurdu. FETÖ borsasını kuranlar içinde Erdoğan’ın avukatları da var. Mal varlıklarını inceleyin dedim. Niye incelemiyorlar?”  dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını "Umutsuzluğa gerek yok. Yerel yönetimlerde yaptık. Şimdi de Cumhuriyetin 100. yılında koskoca cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız." sözleriyle tamamladı. Haber Merkezi