CHP'li vekilin iddiasının ardından gözler Özhaseki'ye çevrildi!

'Eski Bakanlara ömür boyu makam aracı tahsis edildi' iddiası. CHP'li vekil, Sayıştay raporlarına dikkat çekti. Gözler eski Bakanlarda...

CHP'li vekilin iddiasının ardından gözler Özhaseki'ye çevrildi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, 2019-2020 yılına ait Sayıştay raporlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koruma mevzuatına aykırı olarak, eski bakanlara makam aracı tahsis ettiğini dile getirdi.
“ÖMÜR BOYU MAKAM ARACI” TEPKİSİ
Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koruma mevzuatına aykırı olarak; Eski bakanlarına, makam tipi araçlar tahsis ettiği, araç kiralama ücreti, yakıt ve diğer giderlerin de bakanlıkça karşılandığını tespit ettik" dedi. CHP'li vekil bu duruma "Ömür boyu makam aracı. Kaynak: 2019-2020 Yılı Sayıştay Raporları" diyerek tepki gösterdi.  Aynı zamanda söz konusu Sayıştay raporundaki o bölümleri de paylaştı.
GÖZLER ESKİ BAKANLARA ÇEVRİLDİ!
CHP’li vekilin bu yöndeki iddia ve açıklamalarının ardından gözler eski Çevre ve Şehircilik Bakanlarına çevrildi. Bu isimlerden biri de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki oldu. 24 Mayıs 2016’dan Bakanlık koltuğuna oturan Özhaseki’nin bu görevi 09 Temmuz 2018’de son bulmuştu. Özhaseki’nin, CHP’li vekilin iddia ettiği ve Sayıştay raporunda da yer aldığı gibi  "Makam aracı tahsis edilen eski bakanlardan” olup, olmadığı merak konusu oldu.