CHP'li vekilden dikkat çeken açıklama: Bu sorun bir milli savunma meseledir

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 'Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Milletvekili Genç, gıda sorununa değinerek 'Milli savunma meselesidir.' dedi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'li vekilden dikkat çeken açıklama: Bu sorun bir milli savunma meseledir
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, dün Talas ilçesinin Akçakaya köyünde, ‘Muhtarlar Buluşması’ düzenledi. Burada konuşan Milletvekili Genç, Kayseri’nin kırsal bölgelerinde birçok altyapı ve üstyapı problemi olduğunu belirtti.

Muhtarların yerel yönetimdeki önemine vurgu yapan Genç, “Köyün iyi yönetilmesi, eksiklerinin giderilmesi, güçlü olduğu alanlarda o bölgenin geliştirilmesi sizler sayesinde. Hem benim için hem de Cumhuriyet Halk Partisi için muhtarlarımız çok kıymetli, Türkiye için çok kıymetli.” dedi. 

Tarım ve hayvancılık konusunda Kayseri’de bir devlet politikasının olması gerektiğini belirten Genç, gıda sorununun milli savunma meselesi olduğunu vurguladı. Genç, Kayseri’de yaşanan köyden kente göç dolayısıyla, şehir merkezinde barınma ve istihdam sorununun oluştuğunu ve 1 milyonun üzerinde insanın merkezde yaşadığını belirtti.

Köyden kente göçün önlenmesi için tarıma ve hayvancılığa yatırım yapılması gerektiğini söyleyen Genç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ukrayna’da 2 yıl önce savaş başladığı zamanı hatırlayın. ‘Oradan gemiler buğday getiremeyecek, kıtlık olacak, ekmek olmayacak’ endişesine kapıldık. Dolayısıyla tarıma ve hayvancılığa çok önem vermemiz lazım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konunun üzerinde ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Belediyelerimizde çok ciddi destekler veriyoruz.”