Cumhurbaşkanlığına Şeker yönetiminin kredi kartlarını ve harcamalarını sordu

CHP Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanlığına Kayseri Şeker Fabrikasını sordu. Sorular arasında yönetime verildiği belirtilen kredi kartlarından yurt dışı harcırahları da var.

Cumhurbaşkanlığına Şeker yönetiminin kredi kartlarını ve harcamalarını sordu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi veren ve sorularına yazılı cevap isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Kayseri Şeker Fabrikası yönetim ve denetim kurulunda bulunan kişilerin 2017 ila 2021 yılları arasında aldıkları aylığı, ikramiyeleri sordu.
Yönetim ve denetimin yaptıkları harcamalar üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yanıt isteyen CHP’li vekil, “2017 ila 2021 yılları arasında Kayseri Şeker Fabrikası AŞ yönetiminde ve denetim kurulunda yer alan üyeler kurumun tahsis ettiği kredi kartlarını toplamda ne kadarlık kullanmıştır?” soruları dikkat çekti.
ŞEKER YÖNETİMİNİN YURT DIŞI HARCAMALARINI DA SORDU!
İşte Antmen’in, Oktay’dan yanıt istediği o sorular: 2017 ila 2021 yıllan arasında Kayseri Şeker Fabrikası AŞ yönetiminde ve denetim kurulunda bulunan üyelerin aldıkları aylık brüt ücret ne kadardır? Bahsi geçen yöneticilerin Kayseri Şeker Fabrikası AŞ dışında kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları bir gelir bulunmakta mıdır? Bunlar nelerdir ve bunlardan ne kadar almaktadırlar? Bahsi geçen yöneticiler ve denetim kurulu üyeleri 2017 ila 2021 yılları arasında kaç kere ikramiye almışlardır? Bunlar ne kadardır? 
2017 ila 2021 yıllan arasında Kayseri Şeker Fabrikası AŞ yönetiminde ve denetim kurulunda yer alan üyeler kurumun tahsis ettiği kredi kartlarını toplamda ne kadarlık kullanmıştır? Yöneticiler ve denetim kurulu üyeleri ayrı ayrı belirtilmek üzere; Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin tahsis ettiği kredi kartıyla hangi yönetici ve denetim kurulu üyesi ne kadarlık harcama yapmıştır? 
2017 ila 2021 yıllan arasında Kayseri Şeker Fabrikası AŞ yönetiminde ve denetim kurulunda bulunan üyeler kaç defa yurt içi ve yurt dışı gezi ve seyahatlere katılmıştır? Bu seyahatler nedeniyle ne kadarlık harcırah almışlardır? Bu seyahat ve gezilerin toplam gideri ne kadardır?