CHP'li kadınlardan önemli uyarı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Talas Kadın Kolları Başkanı Gül Akkaya, meme kanserinde erken teşhis için önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

CHP'li kadınlardan önemli uyarı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Talas Kadın Kolları 1 Ekim 31 Ekim tarihleri arası Meme Kanseri Farkındalık Ayı olması nedeniyle etkinlik düzenledi. CHP Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Molu, CHP Talas Kadın Kolları Başkanı Gül Akkaya ve partili kadınlarnı katıldığı etkinlikte Emekli Hemşire ve eğitmenlerden Müzeyyen Ergin ve Hatice Önder Meme Kanserinin Erken Belirtileri ve tedaviler hakkında bilgi verdi. 
Kanser türlerinin Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok yaygın bir hastalık olduğunu belirten Müzeyyen Ergin, Meme kanseri korkulacak bir hastalık olmadığını  kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinden biri olmasına rağmen, erken teşhis sayesinde tedavi edilme şansının oldukça yüksek bir hastalık olduğunu ve kadınların sık sık  düzenli olarak muayene olmaları  gerektiğini ifade etti. 
Emekli Hemşire ve Eğitmen Hatice Önder ise Dünya Sağlık Teşkilatı Uluslararası kanser araştırmasında 2023 yılında Dünya da  ortalama 2.5 milyondan fazla kişilerin meme kanseri olduğunu Türkiye de ise bu sayının daha çok  görüldüğünü belirterek, yılda 27 binden fazla kadında meme kanserinin görüldüğüne işaret etti.  100 bin kadından 22'sinin meme kanserine yakalandığı belirten Önder, kadınların 20 yaşından sonra düzenli olarak muayene olmaları gerektiğini, 40 yaşından sonra yıl bir sefer uzmana görünmeleri gerektiğini  belirtti. 

CHP'li kadınlardan önemli uyarı