CHP'li isimden dikkat çeken Kayserispor çıkışı: Hepiniz oradaydınız

CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış, Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı'nın, eski Başkan Berna Gözbaşı için sarf ettiği sözlere sert tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

CHP'li isimden dikkat çeken Kayserispor çıkışı: Hepiniz oradaydınız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hafta sonu oynanan Kayserispor-Sivasspor karşılaşmasının ardından seçimli olağanüstü kongre kararı alan Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı, sert sözlerle eski Başkan Berna Gözbaşı’ya yüklenmişti. ‘Hodri meydan’ çağrısı yapan Başkan Çamlı, dün de basın mensupları ile buluşarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çamlı’ya yanıt Gözbaşı’ndan gecikmemişti. 

Diğer yandan Çamlı’nın Sivasspor maçının ardından kullandığı, “Kadınmış, o zaman başkan olmayacaksın. Haysiyeti, şerefi, onuru varsa Allah seni ıslah etsin başka bir şey demiyorum. Bu kadar gözü dönmüşlük olmaz. Şimdi ben Berna Gözbaşı’nın alacağı paralar var diye mi burada ter dökecek bu çocuklar. İnanın bu sokaklar onlara dar olur.” sözlerine CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış’tan sert bir eleştiri geldi. 

Çamlı’nın kulübün başarısızlığını bir mal ederek işin için çıkmaya çalıştığını söyleyen Ünalmış, Kayserispor’un siyaset üstü bir kurum olduğunu söyledi. 
Ünalmış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

‘Kayserispor her zaman siyaset üstü bir kurum’

Siyasetçilerin Kayserisporun iç işlerine karışmasına gönlüm hiçbir zaman razı gelmedi. Kayserispor her zaman siyaset üstü bir kurum, her zaman da böyle kalmalı. Ancak bu videoyu izlediğimde Kayseri’ye, Kayserispor’a hatta Türkiye ekonomisine emek veren bir kadın başkana kullanılan ifadeleri doğru bulmadığım için ses vermek istedim. Kullandığı cümlelere, kelimelere bakarsanız Kayseri’nin en önemli reklam yüzü olan spor kulübünün başında olan kişiye asla yakışmayan ifadeler… Kulübün içinde bulunduğu başarısızlığı bir kişiye mal ederek işin içinden sıyrılırım düşüncesi kullandığı ifadelere yansımış.
İçinde bulduğu durum oldukça düşündürücü.. Gören de Berna Gözbaşı önceki dönemde tek başına kulübü yönetmiş zanneder.
Berna Gözbaşı yönetiminde olan şimdiki başkan yapılan harcamalara, alınan futbolculara, yapılan işlere şerh düşmüş mü? Hayır!
Berna Başkan başkanlığı bırakırken genel kurulda şerh düşmüş mü? Hayır!
Önceki başkan sorumluluk alıp kendi malvarlığını canı pahasına, evine haciz gelme pahasına Kayserisporun geleceği için siper ederken şimdiki başkan elini cebine atmış mı? Hayır!
Berna Başkan, kişisel malvarlığından kulübe yaptığı harcamaların önemli bir kısmını silerken takdir etmiş mi? Hayır!
Berna Başkan, düşme potasından aldığı takımı, zirveye oynayan takım haline getirirken, katkı sunmuş mu ? Hayır!
Özellikle pandemi döneminde kulübe hiçkimse sahip çıkmazken, Berna Başkan tek başına zorluklara göğüs gererken yanında olmuş mu? Hayır!
Şimdi suçlamak, iftira atmak, belgesiz algı oluşturmak kolay!
Önceki başkan döneminden gelen kemik kadroyla seyir etmek kolay!
Bu şehrin çocuklarına sahip çıkmayıp ilk önce onlara iftira atıp onları kapıya koymak kolay!
Varsa suç teşkil eder eylem, yönetiminizdeki avukatlar vasıtasıyla kulübün avukatları vasıtasıyla savcılığa intikal ettirirsiniz.
Bir sorumluluk varsa önceki yönetimden gelen, tek başkan değil yönetim olarak hepiniz sorumlusunuz.

‘Hepiniz ordaydınız!’

Çünkü hepiniz ordaydınız! Ama nafile. Süper Ligin ilk kadın başkanına, fedakarlıklarıyla kulübü ayağa kaldıran başkanına kullanılan ifadeleri bu şehir hak etmiyor. Bu şehir, Berna Başkanın fedakarlıklarının kıymetini bilecekse, yeniden Kayserispor’a başkan yapacaksa bu çirkin ifadeleri sorgulamadan geçmemli… Aksi halde, önceki başkanın emeklerini hiçe sayacak, bir daha da fedakarlık beklemeyecektir…

'Ne zaman ses vereceksiniz?'

Bir sitem de Kayseri kadın platformlarına, derneklerine, kuruluşlarına… Bir kadın için bu çirkin ifadeler kullanılıyor, bir kadın derneğinden, platformundan, kuruluşundan ses yok… Ne zaman ses vereceksiniz?  Son olarak… Berna Başkan’a da çocukluğundan beri tanıyan bir kardeşi olarak tavsiye…
Kulüpte siyasetin tüm izlerini kazımadan, siyasetin arka bahçesi haline gelmiş kulübü geçmişindeki hatalarından arındırmadan, siyaset üstü Kayserispor’un siyasetle illa bir araya gelmesi gerekiyorsa tüm siyasi partilere eşit mesafede bir pozisyon aldırmadan kulübe başkan olmasın!
Aksi halde zaman geçer, kişiler değişir…
Söylem, eylem aynı kalır.
Benden söylemesi…