CHP Kayseri'de yarın Meydan'a çıkıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yarın Cumhuriyet Meydanı'na çıkıyor. Yapılan açıklamada partinin kuruluşunun 101. yıl dönümünün kutlanacağı ifade edildi. Peki kutlama programı çerçevesinde neler yapılacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

CHP Kayseri'de yarın Meydan'a çıkıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dünyanın en eski siyasi partileri arasında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurtuluş Savaşı sonrası yeni bir yönetime kavuşan Türkiye'de ilk siyasi parti. 9 Eylül 1923 tarihinde kuruldu. 

CHP Kayseri'de yarın Meydan'a çıkıyor!

Atatürk kurdu

Milli Mücadele'nin öndeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Halk Fırkası’ olarak kurulan partinin adının başına, 1924'te ‘Cumhuriyet’ getirildi. 1935'teki dördüncü kurultayda ise parti Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı.

CHP Kayseri'de yarın Meydan'a çıkıyor!

CHP 12 Eylül darbesiyle kapandı

CHP, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından kapatıldı. Parti daha sonra 3821 Sayılı Yasaya dayanılarak kuruluşunun 69'uncu yıl dönümü olan 9 Eylül 1992’de tekrar açıldı.

CHP Kayseri'de yarın Meydan'a çıkıyor!

Kuruluşun 101'inci yıl dönümü kutlanacak

CHP yarın kuruluşunun 101’inci yıl dönümünü kutlayacak. Bu kapsamda bazı etkinlikler gerçekleştirilecek. CHP Kayseri il yönetimi de yarın ilk olarak saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyacak. Arından parti il binasında bir araya gelecek olan partililer, 101’inci yılı kutlayacak. Parti binasındaki program saat 17.00’de başlayacak.