CHP İl Başkanından, Özhaseki'ye: Bozuk plak misali…

'AKP Genel Başkan Yardımcısı bir gün sırça köşkünden çıksın, çıksın da mahalle pazarlarında insanlar akşamüstü çürük meyve-sebzeleri nasıl topluyor bir görsün'

CHP İl Başkanından, Özhaseki'ye: Bozuk plak misali…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı  Ümit Özer, AK Partili Mehmet Özhaseki’ye tepki gösterdi. 
“İlhamı Hitler’in propaganda Bakanı olan AKP Genel Başkan Yardımcısı bozuk plak misali yıllardır aynı yalanı söyleyip duruyor” diyen Özer, “1994’ten beri Kayseri’yi, 2002’den bugüne de Türkiye’yi yönettiklerini unutan AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın ve AKP’lilerin, Türkiye’yi uçuruma sürükledikleri gerçeğini gizlemek için sık sık bu yola başvurduklarını ibretle izliyoruz” dedi.

Özhaseki’nin yıllarca borçsuz belediye yalanını söyleyip durduğunu öne süren Özer, açıklamasında şu ifadeler kullandı: AKP Genel Başkan Yardımcısı'na öncelikle Kayseri’nin gerçeklerini hatırlatmak isteriz:  AKP Genel Başkan Yardımcısı yıllarca Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı ve her seferinde borçsuz belediye yalanını söyleyip durdu. 
Ama borçsuz bir belediye değil, kelimenin tam anlamıyla bir enkaz bıraktığını belediyeler,  vergi borçlarına karşı cami, okul ve sağlık merkezi arsalarını bir bir vergi dairelerine devredince daha net gördük. 
Yoksullukla mücadele edeceklerini söyleyerek iktidar olanlar görmek istemeseler de, yoksulluk bugün Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri… Çöpten ekmek toplayan insanlar, gazetelere haber olunca yoksul insanların kapısına dayanıp, onlara zorla,  ‘tavuklarım için topluyordum’ dedirterek yoksulluk çözülmüyor. 
AKP Genel Başkan Yardımcısı bir gün sırça köşkünden çıksın, çıksın da mahalle pazarlarında insanlar akşamüstü çürük meyve-sebzeleri nasıl topluyor bir görsün… 
AKP Genel Başkan Yardımcısı, her şey güllük gülistanlık sanıyor. Anladık sokağa inmiyor, insanların dertlerinden haberi yok ama en azından gazeteleri okusa; okusa o zaman Kayseri’de her gün insanların dramatik bir şekilde hayatlarına son verdiğini görecektir. AKP Genel Başkan Yardımcısı'na sormak lazım, her şey güllük gülistanlık ise bu insanlar neden canlarına kıyıyor? 
Yıllarca, “İşsizlik yok, iş beğenmeyenler var” yalanını dillerine doladılar durdular. Buradan çağrımız gelin birlikte sokağa çıkalım, işsizlik mi var, iş beğenmeyenler mi birlikte görelim… Ama yok onlar sırça köşklerinde, artık klişeleşen yalanlarıyla herkesi kendileri gibi tuzu kuru sanmaya devam edeceklerdir. 
AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın bir de yıllardır söylediği “bizden önce mafya vardı” yalanı var. Tabii bir partinin Genel Başkan Yardımcısı'nın, iki gazetecinin sokak ortasında mafya bozuntularının saldırısına uğradığı gün; mafya babaları için özel af çıkartanların, mafya bozuntularının Türkiye’nin ikinci büyük partisinin Genel Başkanı'na hakaret ve tehditlerine sessiz kalanların mafyadan söz etmesi gerçekten ironik bir durum… Ama biz buradan AKP Genel Başkan Yardımcısı'na bir çağrıda bulunuyoruz. Bozuk plak misali yıllardır bunu söyleyip duruyorsunuz. Hadi açıklayın kim bu mafyalar? Sağ mafya kim, sol mafya kim? Siz Belediye Başkanı olduğunuzda bunlarla nasıl mücadele ettiniz? Bunlar bugün neredeler? Açıklayın, açıklayın da Kayseri bilsin mafyaları… Ama biliyoruz ki, hiçbir şey açıklayamaz. Türkiye’de hukuku ayaklar altına alıp, mafya babaları için af çıkartanlar; seçim kazanmak için terörist başından, kırmızı bültenle aranan teröristten medet umanlar sadece hamaset yapıp, sadece yalan söylerler. Tıpkı AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın sık sık yaptığı gibi…