CHP İl Başkanı Özer: Savcılar ne yapacak? Kimler mafyaya teslim olacak? Bunu hep birlikte göreceğiz

CHP İl Başkanı Özer: Savcılar ne yapacak? Kimler mafyaya teslim olacak? Bunu hep birlikte göreceğiz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer, partisinin Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit içeren ifadeler kullanan Alaaddin Çakıcı’ya tepki gösterdi. Özer, “Şimdi bekliyoruz aleni bir şekilde işlenen bu suç karşısında Cumhuriyet Savcıları ne yapacak? Ülkenin Ana Muhalefet partisinin genel başkanına yönelik tehditler karşısında kimler demokrasiden yana tavır alacak, kimler mafyaya teslim olacaktır?
Bunu hep birlikte göreceğiz.” diye sordu. “Yıllardır AKP 'nin Türkiye'yi yönetemediği, Türkiye'nin savrulduğunu dile getiriyoruz. Son olarak kirli pazarlıklar sonucu salıverilen yeraltı dünyasından bir ismin bu ülkenin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sayın Genel Başkanı'na yönelik açık tehdidi bu ülkenin yönetilemediği; hak, hukuk ve adalet kavramlarının yerle bir olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi” diyen Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; 7 düvele karşı duran, bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bırakın genel başkanını sade bir üyesini tehdit etmek hiç kimsenin haddi değildir. Ama ülkede hukuk düzeni ayaklar altına alındığı, yargı bağımsızlığını kaybettiği için bundan cesaret alan hadsizler kendi boylarını aşan sözler sarf edebilmektedir. Bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorduğu sorulara, haklı eleştirilerine yanıt veremeyen AKP'nin taşeronluğunu MHP, dün en ağır ifadelerle AKP'ye küfürler ederken bugün AKP'nin bekçiliğine soyunan MHP'nin taşeronluğunu ise kişiye özel aflarla salıverilen karanlık isimler üstlenmektedir. Bu durum Cumhuriyet Halk Partisi'nin eleştirilerinde ne kadar haklı olduğunu da gözler önüne sermektedir. Devleti hukuksuz ve demokrasiden yoksun yönetmeye çalışanlar, Cumhuriyetimizin kurucu partisinin liderine ve diğer tüm siyasilere yapılan her türlü tehdidin ve saldırının bir numaralı sorumlusudur.

Şimdi bekliyoruz aleni bir şekilde işlenen bu suç karşısında Cumhuriyet Savcıları ne yapacak? Ülkenin Ana Muhalefet partisinin genel başkanına yönelik tehditler karşısında kimler demokrasiden yana tavır alacak, kimler mafyaya teslim olacaktır?
Bunu hep birlikte göreceğiz. Hiç kimse unutmasın ki, Cumhuriyet Halk Partisi öyle otel odalarında, ofislerde kurulmuş, kupon arazi peşinde koşanların kurduğu bir parti değildir. Bu ülkenin kurtuluşu ve kuruluşu için her türlü bedeli ödeyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferleri olarak daha aydınlık, daha demokratik, daha yaşanabilir bir Türkiye mücadelesinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğumuzu, hiçbir aşağılık tehdidin bizi yolumuzdan döndürmeyeceğinin bilinmesini ister, kamuoyunu saygı ile selamlarız.”