CHP İl Başkanı Özer, Saraycık'ta dert dinledi! Vatandaş Suriyeliler'den yana dert yandı!

CHP İl Başkanı Ümit Özer, verilen sözlerin tutulmaması üzerine tepki gösteren Saraycık Sakinlerini dinledi...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP İl Başkanı Özer, Saraycık'ta dert dinledi! Vatandaş Suriyeliler'den yana dert yandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, birçok söz verilen ama verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle yaşadıklarına tepki gösteren İncesu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. Beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte vatandaşların sorunlarını dinleyen Özer, "Seçimlik ve tutulmayan sözleriyle ünlü AKP, Saraycıklı vatandaşlarımıza da bol bol söz vermiş. Sonuç ortada,  vatandaş isyanda. Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a şirin görünmek için oka moka para, kaynak bulanlar,  mesele Suriyeli, Afgan olunca toz kondurmayanlar, konu vatandaş olunca yine sözler verip, ortadan kaybolmuş. Vatandaşı yine kaderine terk etmiş" dedi. "Artık sözün bittiği yerdeyiz" diyen Özer," Herkes AKP'nin gerçek yüzünü gördü. Bu düzenin artık gideri yok" ifadelerini de kullandı. 
CHP İl Başkanı Ümit Özer, doğalgaz, tapu gibi sorunların yıllardır her seçimde verilen sözlere rağmen çözülmemesine tepkili olan Kayseri'nin İncesu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. Mağdur edildiklerini dile getiren vatandaşlar, Özer ve beraberindeki parti yöneticilerine dert yandı. 
SAHİPSİZ BIRAKILDIK! 
Vatandaşlar ilgisizlikten ve sahipsiz bırakılmaktan  yana şikayet ederken birçok kez kendilerine sözler verildiğini, ancak hiç tutulmadığını söyledi. 
VATANDAŞ: SURİYELİLERİN DURUMU BİZDEN İYİ! BU BİZİM ZORUMUZA GİDİYOR
Suriyelilere kendilerinden daha fazla önem verildiğini dile getiren mahalle sakinleri, "Suriyeliler bile bizi buradan kimse çıkaramaz. Gelsin, çıkarsın da görsünler diyor. Haydi gel de zoruna gitmesin. Bu bizim zorumuza gidiyor"  sözleriyle dikkat çekti. Bir mahalle sakini de mermer sektöründe çalıştığını ve Suriyeliler nedeniyle, işten çıkarıldıklarını ve işsiz kaldıklarını belirterek, "Suriyelilerin durumu bizden iyi" dedi. 
"GARİBAN VATANDAŞA HİZMET YOK"
"Yanı başımızdaki fabrikaların tapuları, çevremizdeki yerlerin doğal gazları var, ama biz gariban vatandaş olduğumuz için bize hizmet yok" diyen vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi.  Vatandaşlar ayrıca çocukların vakit geçirecekleri oyun alanlarının da olmadığını ve hizmet alamadıklarını belirtti. 
"HER SEÇİM SÖZ VERİYORLAR, AMA TUTMUYORLAR! VATANDAŞ AKP GERÇEK YÜZÜNÜ HER ALANDA GÖRDÜ"
CHP İl Başkanı Ümit Özer ise, AKP'nin her seçim dönemi Kayseri'de vatandaşlara sözler verdiğini ve bu sözleri tutmamasının yeni bir mesele olmadığını dile getirdi. Özer, "Her seçimde hızlı tren sözü verdiler tablo ortada. Banliyö durakları ihalesi yapıldı, milyonlar aktarıldı ve şu an o duraklar çürümeye terk edildi, ortada Banliyö yok. Lojistik köy konusu yine aynı. Esnafa söz verdiler, tutmadılar, çaresiz esnaflar defalarca belediyeye yürüdü. Sokak simitçilerine de sözler verip, tutmadılar. Vatandaş Belediye önünde kendini yakmak istedi. İlçelere 'zengin ortak gelecek, her yer Paris olacak' dahi sözler verdiler, sorunlar daha da büyüdü. Hayaller Paris ama gerçekler yine ortada. Ulaşım başta olmak üzere vatandaşın yükü daha da arttı ve eskiden sahip oldukları avantajları da vatandaş arar oldu. 
Şimdi de Saraycıklı vatandaşlarımız verilen ve tutulmayan sözlerden dolayı bıkmış ve tepki gösteriyor. AKP, vatandaşların umutları ile oynuyor. Seçimden seçime hayal satıp, oy istiyor. Vatandaş artık gerçeklerin farkında. " dedi. 
"VATANDAŞA 'GÖZÜNÜZE DİZİNİZE DURSUN DİYENLERDEN' HAYIR GELMEZ"
Vatandaşların her daim sesi olacaklarını dile getiren Özer, halkın iktidarında Kayseri'nin hak ettiği yatırımları alacağını belirtti. Özer, şunları söyledi: Saraylarda yaşayanlar, saraylardan bakıp 'gözünüze dizinize dursun' Saraycıklılar diyecektir. Vatandaşına böyle bakanlardan zaten bu millete fayda gelmez. Zengin ortak vatandaşı mağdur etmeyi sürdürüyor. Zengin ortak hani verdiğin sözler? Saraycık halkı da tapu ve doğalgaz sözlerinin tutulmamasına isyan ediyor. O gün yani 'Sandık gelsin görecekler' diyor. Vatandaş AKP'nin gerçek yüzünü gördü. Bu düzenin artık gideri yok. Saraylarda, lüks içinde, ballı maaşlarla yaşayan AKP'nin vatandaşı yıllardır gördüğü yok. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bu düzen değişecek. Geliyor gelmekte olan. Vatandaş da artık değişim istiyor" şeklinde konuştu.