CHP İl Başkanı Özer: Bunlar Şehrül Ağa oldular!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, vatandaşı Koronavirüs konusunda 'Kalabalığa girmeyin' mesajı atarak uyaran, ancak AK Parti'nin Ankara'daki kongresinde kalabalık içerisinde poz veren belediye başkanlarına tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Özer: Bunlar Şehrül Ağa oldular!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Milletin aklıyla artık dalga geçmeyin” diyen CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Kayseri'nin Şehrül-Emin Ağaları maske- mesafe ve kalabalık alanlardan uzak durun diye vatandaşlar mesaj atacaksınız sonra dönüp kendi emelleriniz ve koltuklarınızı sağlama almak için vatandaşlarımızın sağlığını düşünmeden AKP kongrelerinde salonu lebaleb doldurup, pozlar vereceksiniz. Bunlar artık Şehrül-Emin değil, bunlar Şehrül Ağa oldular” dedi.


“Sizden Şehrül-Emin olmaz” diye  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Şehrin seçilmiş Belediye Başkanları, yani Şehrül Eminleri: Şehrül-Emin olmak, Şehri ve içinde yaşayanları emanet bilmek, bu emanete ihanet etmemek. Şehri idare ederken; Hazreti Ömer gibi adil, Hazreti Ebubekir gibi sadık, Hazreti Ali gibi vefalı olmak, şehrin halkına hizmet ederken hakka, hakka hizmet ederken halka hizmet ettiğini bilen olmak, hak dağıtmak, hak gözetmektir. Seçilmiş Belediye Başkanlarını Şehrül-Emin biliriz, öyle görürüz veya Şehrül-Emin olmasını isteriz de, şehri yönetmeye talip olandan veya yönetenden; şehrin ağası Şehrül Ağa olmasını istemeyiz. Bunlar artık Şehrül-Emin değil, bunlar Şehrül Ağa oldular. Bunlar ağalığı da yanlış anlamışlar. Ağalık vermekle olur. Ama yandaşa, eşine dostuna değil, Nefes alamıyorum diyen esnafa, evine ekmek götüremiyorum diyen çiftçiye, işçiye, çocuğuma ayakkabı alamıyorum diye intihar eden vatandaşımıza ağalık yapın. Kayseri'nin Şehrül-Emin Ağaları maske- mesafe ve kalabalık alanlardan uzak durun diye vatandaşlar mesaj atacaksınız sonra dönüp kendi emelleriniz ve koltuklarınızı sağlama almak için vatandaşlarımızın sağlığını düşünmeden AKP kongrelerinde salonu lebaleb doldurup, pozlar vereceksiniz. Vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçmeyi bırakın. Vatandaş Şehrül AĞA değil, Şehrül-Emin ister Şehrül –Emin. Çünkü Şehrül-Emin, yaptığı işin hesabını, önce devlete, sonra vicdanına, sonra şehre, insanına verir.  Bir gün bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz o gün yakın.Sandık önüne geldiği İlk seçimlerde vatandaşlarımız AKP’ye yani şehrin Şehrül-Ağalarına gerekli dersi verecektir.”