CHP İl Başkanı Özer, Amerika sevinci yaşayan o gençlere dikkat çekti: Bu tablo yürekleri burktu!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 'İşsizlik rakamlarının yüzde 25'i gençlerimizden oluşurken, her 4 işsizden birini ise üniversite öğrencilerimiz oluşturdu. AKP iktidarında kendisini anne babasına yük olarak düşünen gençlerimiz ülkeden kaçış yolu aramaya başladı' dedi. Özer, sosyal medyada izlenen bir videoya da dikkat çekerek, 'Amerika'da çalışmak üzere başvuru yapan gençlerimizin sevinci yüreklerimizi burktu' ifadelerini kullandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP İl Başkanı Özer, Amerika sevinci yaşayan o gençlere dikkat çekti: Bu tablo yürekleri burktu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını daha güzel günlerde kutlamayı temenni ettiklerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer,  açıklamasında gençlerin yaşadığı işsizlik sorununa da dikkat çekti. 
“ONLARIN YENİDEN HAYAL KURABİLDİKLERİ BİR ÜLKEYİ HEP BERABER İNŞA EDECEĞİZ”
Özer, şu ifadeleri kullandı: Bundan 102 yıl önce Ulu Önderimizin 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkmasıyla başladı şanlı Kurtuluş Savaşımız. Tarihimizde yeni bir sayfa açan ve vatan topraklarının kurtulmasıyla sonuçlanan bu önemli gün ülkemizin geleceği gençlerimize armağan edildi. Çünkü yüzyıl önce genç, yaşlı demeden omuz omuza savaşan bu aziz milletin inanç ve kararlılıkla çıktığı yolun devamlılığını gençlerimiz sağlayacaklar.
Çok değil bundan birkaç yıl öncede ülkemizin en büyük potansiyelinin nüfusunun büyük oranda gençlerden oluşması iken şu an geldiğimiz noktada bu potansiyel kullanılamamaktadır. Gençlerimiz her sene değişen eğitim ve sınav sistemiyle deneme tahtası muamelesi görmektedirler. Sadece adında millilik taşıyan Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı içerik bakımından yetersiz ve kalitesiz kitaplarla gençlerimiz Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten, onun ilke ve inkılâplarından uzak garip bir eğitim sisteminin içinde kaldılar. Üniversiteler darphane olarak görüldü. Üniversite mezunlarımıza iş alanları sağlanmadığı gibi işsiz kalmalarının nedeni olarak "kalifikasyon" adı altında yine gençlerimiz suçlu gösterildi. Hayatlarının baharında işsizlik, emeklerinin karşılığını alamama ve devlet kadrolarında son 19 yılda gelenek haline gelen liyakatsizlik karşısında çaresiz kalan gençlerimiz iş aramayı bırakıp ümitsizliğe kapıldılar. İşsizlik rakamlarının % 25’i gençlerimizden oluşurken, her 4 işsizden birini ise üniversite öğrencilerimiz oluşturdu. AKP iktidarında kendisini anne babasına yük olarak düşünen gençlerimiz ülkeden kaçış yolu aramaya başladı. Geçtiğimiz tam kapanma süresinde ortaya çıkan bir videoda Amerika’da çalışmak üzere başvuru yapan gençlerimizin sevinci yüreklerimizi burktu. Atalarımızın canları pahasına kurtardıkları vatan toprakları AKP iktidarı döneminde gençlerimizi doyuramaz, mevcut iktidarın yandaş politikası ise gençlerimizi hayal kuramaz hale getirdi.
Gençlerimize armağan edilen, onlara duyulan güveni ve inancı yansıtan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda biz inanıyoruz ki onlar ülkemizi çağdaş ülkeler düzeyine çıkaracak, bilimin ışığından, Atatürk ilke ve inkılâplarından ayrılmadan ülkemize 21. Yüzyılda yön verecekler. AKP iktidarıyla karanlığa gömülen Türkiye Cumhuriyeti gençlerimizin yaydığı ışıkla yeniden yönünü bulacak. Gençlerimize hak ettikleri imkânları sağlayacağımıza Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler söz veriyoruz. Onların yeniden hayal kurabildikleri bir ülkeyi hep beraber inşa edeceğiz.
Gençlerimize ve milletime olan inancımla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı daha güzel günlerde kutlama temennisiyle gençlerimizi sevgiyle kucaklıyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

NE OLMUŞTU...

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) her yıl düzenlediği kalıcı göçmen vizesi (Green Card) çekilişini kazandığı öğrenen gençlerin sevinç çığlıkları sosyal medyada dikkat çekmişti.