- Haberler
- Siyaset
- CHP'den yürüyüş çağrısı! 4 gün sürecek, Kayseri'den başlayıp, Yozgat'a yürüyecekler
CHP'den yürüyüş çağrısı! 4 gün sürecek, Kayseri'den başlayıp, Yozgat'a yürüyecekler
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanlığı açıkladı. CHP, Kayseri'de tutuklanan Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için adalet yürüyüşü yapacak. 4 gün sürecek eylemin detayları Kayseri haber bülteninde.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP'de tepki eylemleri devam ediyor. CHP Kayseri'de bu kapsamda yürüyüş yapacağını duyurdu.
180 km yürüyecekler
'İmamoğlu için adalet' yürüyüşü ile ilgili olarak yapılan çağrıda Çarşamba günü işaret edildi. CHP'nin yapacağı yürüyüş nerede başlayacak ve nerede sona erecek?
Partiden yapılan açıklamada adalet yürüyüşü Kayseri'den başlayacak ve Yozgat'ta sone erecek. Buna göre yürüyüşe katılacaklar, adalet çağrısıyla yaklaşık 180 km yol yürüyecek.
Yürüyüş nerede son bulacak?
CHP'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 16 Nisan Çarşamba günü Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndan basın açıklamamızla başlıyoruz. İmamoğlu için Adalet yürüyüşümüzde 4 gün boyunca susmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, yürüyeceğiz! Hedefimiz 19 Nisan’da Yozgat’ta, halkın meydanında olmak. Genel Başkanımız Özgür Özel’in Yozgat Mitinginde milyonların sesi olacağız' denildi.
İşte yürüyüş çağrısı
İşte CHP Gençlik Kolları tarafından yapılan ‘Ekrem İmamoğlu’na adalet' yürüyüşüne destek çağrısı;
CHP Lideri açıklamıştı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Ekrem İmamoğlu için başlattıkları mitinglerden ilkini Samsun’da gerçekleştireceklerini ifade ederek, ‘50 miting daha yapacağız. Bunun yanında her çarşamba saat 20.30’da İstanbul’un bir ilçesinde miting yapacağız. Sonra Yozgat’tayız, orada ceza kestikleri traktörler de olacak. Ağrı Dağı’nda da miting yapacağız. Ekrem Başkan için demokrasi için, özgürlük için, adalet için Ağrı Dağı’na da çıkıp miting yapacağız’ dedi.
Cezaları kim ödeyecek?
CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Yozgat'ta Ekrem İmamoğlu'na destek veren çiftçilere trafik cezası kesildiğini açıklamıştı. Diğer yandan ‘Trafik güvenliğine ve düzenine aykırı davranış’ gerekçesiyle çiftçilere kesilen 993'er TL'lik cezaları CHP Lideri Özgür Özel ile tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nun ödeyecekleri belirtilmişti.