CHP'den o isme tepki!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesiyle ilgili sarf ettiği sözlere bir tepki de Kayseri'den geldi. CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, Kurtulmuş'u sert sözlerle eleştirdi.

CHP'den o isme tepki!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeni Anayasa tartışmaları sürerken Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un sözleri Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri arasında yer alan 3. maddesine ilişkin kullandığı, “Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz” açıklamaları tepkilere neden oldu. 

Kurtulmuş’un sözlerine bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış’tan geldi. 

CHP'den o isme tepki!

Kurtulmuş’un açıklamalarını sert bir dille eleştiren Ünalmış açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

“TBMM Başkanı Kurtulmuş, dün yapmış olduğu bir açıklamada Anayasa'nın 3. maddesine ithafen, 'Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz, bu maddenin değişmesi gerekir' demiştir.

Benzer söylemleri, AKP seçimleri ile ittifak yaparak meclise giren HÜDAPAR partisinin genel başkanı olan zat da söylemişti. Anayasa'nın ilk 3 maddesi Cumhuriyet'in temelidir, harcıdır. 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür'  hükmünü içeren Anayasamızın 3. maddesi, yine Anayasamızın 4. maddesi ile değiştirilmezlik güvencesi altına alınmıştır. 

Bölünmez bütünlüğe ilişkin bu düzenlemenin temeli, Erzurum Kongresi'nde; ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür’ kararıdır. Bu hüküm, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve onu kuran Türk Ulusunun tekliğini ve birlikteliğini ifade etmektedir. Bu konuda atılacak bir geri adım, milli birlik ve beraberliğimize ciddi zararlar verecektir. Anayasal bu düzenlemenin değiştirilmesi ne hukuken ne de fiilen mümkündür! 

Zihninizin arkasındaki düşünceler, yapmış olduğunuz kirli ittifakın amacı, demokratik anayasa yapacağız yalanı, TBMM’nin başkanının ağzından, yani Anayasa’yı yapacak kurumun başındaki insan tarafından ifşa edilmiştir.  Ne yaparsanız yapın, ne düşünürseniz düşünün; Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan Anayasamızın ilk 3 maddesi ve bu maddeyi koruyan 4. Maddesini değiştiremeyeceksiniz. Buna asla izin vermeyeceğiz.

Çünkü evrensel liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden aldığımız birincil görev ile; Türkiye Cumhuriyeti’ni İlelebet Muhafaza ve Müdafaa Edeceğiz... 

Büyük Türk Milleti artık zihninizdeki, ifşa edilen düşünceleriniz nedeniyle ilk seçimlerde sizleri layık olduğunuz yere gönderecek ve Anayasal suç işleyenler başta olmak üzere tüm suç işleyenlerin hesabını bağımsız Türk mahkemeleri nezdinde soracaktır… Hep birlikte göreceğiz…”