CHP'den, Belediye önündeki esnaf eylemi açıklaması!

CHP İl Başkanı Ümit Özer, Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan esnaflara ilgili açıklama yaptı. Özer, 'Orada esnafın da haykırdığı gibi CHP'li belediyeleri örnek alın. Vatandaşı mağdur etmeyin, oyalamayın' dedi.

CHP'den, Belediye önündeki esnaf eylemi açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi esnafı mağdur etmeye devam ediyor. Bu kez de halk otobüsçü esnafımız artık dayanamayacak noktaya gelince Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü ve tepkisini dile getirdi." dedi.

"BORÇSUZ BELEDİYE YALANI SÖNMÜŞTÜR"

"Lafa gelince süslü cümleler kuranların, vatandaşı oyalayanların gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı" diyen Özer,  şunları söyledi: Verilen sözlerin tutulmadığını ve 6 yıldır Belediye tarafından oyalandıklarını dile getiren esnafın isyanı her şeyi gözler önüne seriyor. Evet, her zaman dediğimiz gibi artık takke düşmüştür. “Borçsuz belediye” balonu çoktan sönmüştür. Çünkü belediye yetkilileri de bu durumu esnafa itiraf etmiştir. Ne demişlerdir; ‘Belediyede para yok!’ AKP’nin beceriksiz yönetim anlayışı her alana yayılmıştır. Artık acı gerçekler saklayamayacak boyuta gelmiştir. Meydanı boş bulduklarında CHP’nin örnek belediyeciliğine laf edenler nerede? Esnaf, CHP’nin belediyecilik anlayışını örnek göstererek, belediye yetkililerine sesleniyor. “İstanbul Belediyesi yapıyor, bu Kayseri Belediyesi neden yapmıyor?” diye haykırıyor. “İstanbul Belediyesi esnafa destek veriyor bu Kayseri Belediyesi neden vermiyor? İstanbul Belediyesi esnafını koruyor bu Kayseri Belediyesi neden yapmıyor” diye haykıran esnafın bu haklı isyanı da CHP’nin belediyeciliğine laf söyleyenlere en güzel
cevaptır. Çünkü halk gerçekleri görüyor. Onlar istedikleri kadar yalanlara, algı oyunlarına, pembe tablo çizen, ‘uçuyoruz’ gazı veren medyalarına sığınsın, vatandaş halkçı belediyelerin çalışmalarını biliyor, görüyor ve AKP’li Kayseri Belediyesi’ne, CHP belediyeciliğini örnek göstererek, hesap soruyor. 

"BİZ AKP BELEDİYECİLİĞİNİ 'SAHABİYEDE 40 BİN METREKARE YEŞİL ALAN AÇTIK' YALANINDAN BİLİYORUZ" 

Belediyelerin borç batağında olduğunu savunan CHP İl Başkanı Ümit Özer, "Evet, AKP belediyeciliği vatandaşı oyalamaktır. AKP belediyeciliği sadece şov yapmaktır. AKP belediyeciliği yalandır. AKP belediyeciliği süslü açılışlarla ‘çalışıyoruz’ makyajıdır! AKP belediyeciliği hakkını arayan, canı yanan esnafa 'Sen de çok ağlıyorsun' diyen zihniyettir. AKP Belediyeciliği hayırseverlerin desteği olmazsa bu şehirde temel atamayacak kadar borç batağındadır, yıllık 100 milyonu aşan faiz sarmalındadır. AKP Belediyeciliği  lafa gelince yatay mimari deyip, şehri dikey beton yığını haline dönüştürmektir. AKP Belediyeciliği 'Sahabiye Mahallesi’nde 40 bin metre kare yeşil alan açtık' yalanıdır. AKP Belediyeciliği ranttır, ballı villadır. Tarım alanlarını yok etmektir. 
Biz AKP belediyeciliğini Sahabiye Medresesi’ndeki esnaflardan biliyoruz, tanıyoruz. Pandemi sürecinde kapanan ve sıkıntıda olan esnafa yaptığı yüzde 75 kira zamlarından tanıyoruz, biliyoruz.
Biz AKP Belediyeciliğini Yeraltı Çarşısı esnaflarından biliyoruz, tanıyoruz. 'Esnafın yanındayız, kira indirimi yaptık' havası atıp, poz verip, ardından 'Biz aslında yapacağımız zamdan yüzde 50 indirim yaptık, yanlış anlamışsınız' gerçeğinden biliyoruz. Biz AKP Belediyeciliğini kaderine terk edilen, ayak basılmayan, aranıp, sorulmayan Tarihi Kapalı Çarşı esnafından biliyoruz. Biz AKP Belediyeciliğini ve anlayışını 'Nefes alamıyoruz. Sesimizi duyan var mı?' diye haykıran esnafa karşı kör, sağır ve dilsiz oluşundan biliyoruz. 
Bu yüzden bir kez daha sesleniyoruz; her alanda vatandaşı oyalamaktan, kandırmaktan, mağdur etmekten vazgeçin." şeklinde konuştu.

"VATANDAŞI KANDIRMAKTAN, OYALAMAKTAN VAZGEÇİN"

Açıklamasında "Esnafımızın da dediği ve haykırdığı gibi CHP’li belediyeleri örnek alın" ifadelerini kullanana Özer, "Vatandaşı şov ve algı oyunları ile artık daha fazla aldatmayın. Biz halkın partisi olarak esnafımızın, vatandaşımızın her zaman yanındayız. Kayseri’de de esnafın sesi olmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki AKP’nin sonu geldi. Bu düzen böyle gitmez. Bütün bu yaşananlar lafa gelince mangalda kül bırakmayan, ama icraata gelince sorumluluk almayan, ortadan kaybolan, verdiği sözleri unutan, halkı kandıran, oyalayan, şovcu AKP’nin acı gerçeklerdir. Umutsuzluk yok. Halkın iktidarında, çare var. Dediğimiz gibi bu yalan ve talan düzenin gideri yok, halkın da artık yalanlara karnı tok! Vatandaşlarımızın da desteği ile iktidara yürüyoruz ve o gün her şey çok güzel olacak diyoruz." dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNDE ESNAF EYLEMİ... Haberi okumak için TIKLAYIN