CHP'den aday olan Dr Karaoğlu: Rant peşinde koşan değil dinleyen belediye olacağız

CHP'den aday olan Dr Karaoğlu: Rant peşinde koşan değil dinleyen belediye olacağız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

UZMAN Dermatolog Dr. Sema Karaoğlu, CHP Kayseri Melikgazi Belediye Başkan adayı adaylığını açıkladı. Hedeflerini anlatan Karaoğlu, “Rant peşinde koşmadan, dinleyen bir belediye olacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gözler 6 Aralık’ta parti genel merkezine çevrildi. CHP’de belediye başkan adaylarının bu tarihte açıklanması bekleniyor. Bu kapsamda Kayseri’de de aday adayları  çalışmalarını sürdürüyor. Dr. Sema Karaoğlu da, CHP Melikgazi için aday adaylığını açıkladı. Karaoğlu, aday adaylığını ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya CHP İl Başkanı Ümit Özer ve Melikgazi İlçe Başkanı Yakup Yılboğa da katıldı. Melikgazi İlçe Başkanı Yakup Yılboğa, toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye’de artık belediyecilik anlayışını değişmesi gerekiyor” dedi.

YILBOĞA’DAN RANT TEPKİSİ

Yılboğa, şunları söyledi,  “Türkiye’nin birçok kenti Kayseri’de olduğu gibi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin halkı unutan, rantı yücelten zihniyeti tarafından yönetiliyor. Öyle ki bu zihniyet zaman zamanda olsa yanılıp şaşırıp doğruları söylüyor.  Örneğin kimi zaman İstanbul’a nasıl ihanet ettiklerini söylüyorlar, kimi zaman rant sevdasıyla kentlerimizi nasıl beton yığınına dönüştürdüklerini,  kimi zaman geçmişte törenlerle kapattıkları halka dokunan hizmetleri, sanki yeni bir şey yapıyorlarmış gibi yeniden açarak bu ülkenin güzelim yıllarını nasıl heba ettiklerini anlatıyorlar.  Sonra belediyecilik bizim işimiz diyorlar. Belediyecilik sizin işiniz peki rant?  Bakın Kayseri’nin 50 yıl sonrasını planladıklarını söyleyerek çıktıkları yolda, Kayseri’yi nereye getirdiler.  Bir zamanlar Türkiye’nin gıpta ile baktığı güzelim Sivas Caddemizi raylı sistemle getirdikleri hali yorumlarınıza bırakıyorum. Trafik sorununu çözmesi gereken raylı sistem AKP’nin öngörüsüz yaklaşımı nedeniyle kentimizde trafik sorununun emel kaynağı oldu.  Yine trafiği rahatlatacağız diyerek kentin kalbine sapladıkları üst geçitleri hepimiz görüyoruz.  Bir terminal yaptılar 3 yılda satmaya kalktılar satamadılar. Merhum Niyazi Bahçecioğlu’nun kurduğu ve Türkiye’ye örnek olan ekmek fabrikasını belediye ekmek mi üretirmiş diyerek küçümseyip kapattılar. Şimdi ne oldu? Ekmek üretiyorlar. Bunlar belediyeciliğin ne olduğunu ancak 30 yılda anladılar.  30 yılda satabilecekleri ne varsa sattılar. Artık bu anlayışı ortadan kaldırma zamanı geldi. 31 Mart seçimleri Türkiye’nin yeniden sosyal demokrat belediyecilikle kucaklaşmasının zamanı”

“MELİKGAZİ’YE KADIN ELİ DEĞSİN”

CHP İl Başkanı Ümit Özer de Cumhuriyet tarihinin en önemli seçim süreçlerini yaşadıklarını belirtti. Özer, ayrıca “Melikgazi’ye artık kadın eli değmesi gerekiyor”  ifadelerini de kullandı. Özer, “Cumhuriyet Tarihimizin son dönemlerde en önemli seçimlerini yaşadık. 16 Nisan referandumu arkasından 24 Haziran seçimleri. Ne yazık ki biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak umduğumuz sonuçları alamadık. Ama bu bizi umutsuzluğa asla düşürmedi. Vizyonumuzla ilerlemeye devam ettik.  Onun içindir ki biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu seçimlere gerçekten çok önem veriyoruz.  Melikgazi’ye de bir kadın eli değsin diyoruz. Kentimizi güzelleştirmede Sema Hanıma başarılar diliyorum. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

KATILIMCI, ÇÖZÜM BULAN BİR ANLAYIŞ”

Daha sonra aday adaylığını ve hedeflerini anlatan CHP Melikgazi Belediye Başkan aday adayı Dr. Karaoğlu, rant peşinde koçmayacaklarını söyledi. Karaoğlu, “Öncelikle çocuklarım, eşim ve kendi adıma mal beyanında bulunacağım. Hiçbir şirket ekipsiz yönetilmez , hiçbir oyun takımsız oynanamaz, hiçbir eser ekipsiz yaratılmaz. Belediye yönetiminde de ben bu işin ekip başı kaptanı olmaya talibim. Bilimin ışığından ayrılmadan, rant peşinde koşmadan, bölge halkımızla ve STK’ların işbirliği ile dinleyen bir belediye olup tanı koyacağız. Her zaman çözüm önerilerine ortaya koyan katılımcı bir anlayış ile hizmetleri yürüteceğiz. Sürdürülebilir kalkınma için çevresel, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın dengeli bir biçimde devam etmesi gerekir. Bu hedefler doğrultusunda ilerdeki günlerde şu an olgunlaştırmakta olduğumuz projelerimizi de açıklayacağım. Hedeflerimiz,  yöre halkımızı da  mutlu edecek. Bu konuda kendime ve ekibime güvenim sonsuz” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN/Güler Ruhsar AKTAŞ