CHP'den 40 milletvekiliyle Kayseri çıkarması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Başkanlığındaki CHP Esnaf Masası 40 milletvekili ile Kayseri'ye çıkarma yaptı. Heyet 2 gün boyunca ilçelere dağılarak esnaf,iş dünyası, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve sendikalar ile görüşmeler yapacak. Hazırlanan rapor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulacak.

CHP'den 40 milletvekiliyle Kayseri çıkarması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Okullarda andı, resmi kurumlarda TC’yi kaldıran,Keşke yunan kazansaydı diyen fesliyi sofrasının baş konuğu yapanlardan alacak Atatürk dersimiz yok” dedi. Ağbaba, Mehmet Barlas’ın AKP’nin sözcüsü olduğunu,saraydan aldığı talimatı yerine getirdiğini belirtti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Başkanlığındaki CHP Esnaf Masası 40 milletvekili ile Kayseri’ye çıkarma yaptı. Heyet 2 gün boyunca ilçelere dağılarak esnaf,iş dünyası, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve sendikalar ile görüşmeler yapacak. Hazırlanan rapor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak.
Ağbaba, beraberinde milletvekilleri, PM üyeleri ve CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ile birlikte programlara başlamadan önce düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. 
"ATATÜRK ÜZERİNDEN BİLE ÜLKEYİ KUTUPLAŞTIRIYORLAR"
Ağbaba, Erdoğan’ın 10 Kasım’da partileriyle ilgili açıklamasına sert tepki göstererek şu ifadeleri kullandı;  Ülkemizin kurtarıcısı hepimizin var olmasını sağlayan, bütün dünyaya meydan okuyan Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ölüm yıl dönümüydü. Atatürk sadece bir siyasi partinin değil bu yurtta yaşayan herkesin ortak değeridir. Siyasetçilerin bu konu üzerinden ülkeyi kutuplaştırmaması lazım. Ama AKP Genel Başkanı 9’u 5 geçeden dakikalar sonra ilk yaptığı şey Atatürk’ün ‘iki büyük eserim vardır’ dediği eserlerden biri olan partiye ve onun genel başkanına saldırmak oldu. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ü övmesinden gayet memnunuz. Bizi eleştirenlerden Atatürk ile ilgili alacağımız bir ders yok. Okullarda Andı aldırmış, resmi kurumlarda TC ibaresini kaldırmış, “iki ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da” diyerek Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşı İsmet İnönü’yü hedef göstermiş, kendi beslemiş olduğu insanlar Mustafa Kemal Atatürk’ün annesine namusuna laf etmiş, “saat 9’u 5 geçe kenefe gidin”, “keşke Yunan kazansaydı” diyen fesli Kadir’i sofrasının baş konuğu yapmış, onu rehber edinmiş, birinden alacağımız birinden alacağımız ders yoktur.”
"SENİN YEDİ FERİŞTAHIN GELSE CHP’NİN ÖNÜNDEN GEÇEBİLİR Mİ?"
Ağbaba açıklamasının devamında Mehmet Barlas’ın darbe çağrısı yaptığını belirterek; “Son günlerde yazdığı yazılarla Darbeci Kenan Evren’i evinde ağırlayan darbenin çocuğu AKP yandaş besleme basınının başyazarlarından kimi zaman Özal’cı, kimi zaman Demirelci, Çillerci, Erbakancı en son Erdoğancı Mehmet Barlas partimizi tehdit etmiş. “CHP kapatılabilir seçimlere girmesi yasaklanmış olabilir” diyor. ‘150 kişilik milletvekilleri listesi hazırlayıp sürgüne gönderebiliriz’ diyor. Bu açıkça bir darbe çağrısıdır, demokrasiye saldırıdır. Bunu yapan da Tayyip Erdoğan’ın kalemşörüdür, AKP’nin sözcüsüdür. Senin yedi feriştahın gelse CHP’nin önünden geçebilir mi? Senin haddin mi partimizi tehdit etmek? Kenan Evren döneminde besleyip büyüdüğü için atıp tutuyor. Kenan Evren de “Asmayalım da besleyelim mi?” diyordu. Bu kalemşör de yurtdışına milletvekillerini sürgün etmekte bahsediyor.  Saraydan aldığı talimatı yerine getiriyor. Biz bedeli ne olursa olsun sürgün olur, cezaevi olur, ölüm olur demokrasiyi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetin İkinci yüz yılında demokrasiyle taçlandıracağız. Barışı, sevgiyi ve kardeşliği hakim kılacağız.” İfadelerini kullandı. 
"EDİSON , AKP’NİN SİMGESİ OLACAĞINI BİLSE AMPULÜ BULMAK İÇİN BU KADAR ZAHMETE KATLANMAZDI"
Ağbaba, açıklamasının devamında ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Ülke yangın yeri birkaç rakamı sizlerle paylaşmak istiyorum” diyen Ağbaba “Son bir yılda ev kiraları; İstanbul’da yüzde 73, Antalya’da yüzde 71, Adana’da yüzde 65, Ankara’da yüzde 50, İzmir’de yüzde 49 artmış. Kayseri'de yüzde 63 artmış. Asgari ücretlinin yaşamına sadece Ankara’dan örnek verelim. Ankara’da ortalama ev kirası 1900 TL’ye yükselmiş durumda. Asgari ücretle ev kirası arasındaki fark 925 TL. Açlık sınırı ise 3 bin 100 TL. Son bir yılda meskende elektriğe yüzde 28,9; meskende doğalgaz ise yüzde 19 zam geldi. Yine son bir yılda; Kömür yüzde 89, soba fiyatı yüzde 72, odunun fiyatı yüzde 41 oranında artmış. Asgari ücretli; Eğer barınsa ısınamıyor, ısınmak istese aç kalıyor, yarı aç karnını doyursa bu seferde barınamıyor, dışarıda kalıyor. AKP, dar gelirli vatandaşları çıkamadığı bir girdabın içine mahkûm etmiş durumda. Doğalgaz ısınmak, elektrik aydınlanmak, ev barınmak içindir. Bu keşifler yüz yıllar önce vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için keşfedildi. 2021 Türkiye’sinde asgari ücretli, 1800’lü yıllarında seviyesinde yaşıyor. Herhalde Edison tarihin en büyük icatlarından biri olan Ampulün, AKP’nin simgesi olacağını bilseydi, keşfetmek için bu kadar zahmete girmez, bir kez daha düşünürdü.”ifadelerini kullandı. 
"TÜİK İLE İŞKUR BİRBİRİNİ YALANLIYOR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Bir taraftan da devletin kurumları birbirini yalanlıyor. Türkiye’nin en önemli problemlerinden biri işsizlik. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre işsizlik yüzde 20, gerçek rakamlara göre genç işsizlik yüzde 50. İşkur işsizlik arttı diyor, TÜİK azaldı diyor. İşsizlik hesabında TÜİK ile İŞKUR arasındaki karmaşa her ay devam ediyor. TÜİK diyor ki işsizlik Eylül ayında 70 bin kişi azaldı. İŞKUR diyor ki hayır azalmadı, eylül ayında 156 bin kişi arttı. TÜİK anket yapıyor, İŞKUR ise kendisine kayıtlı veriyi açıklıyor. TÜİK, işsizlik azaldı diyor, İŞKUR ise arttı diyor”  dedi.
"30 MİLYON KİŞİ EVİNİ ISITAMADIĞINI SÖYLÜYOR"
“Türkiye’de; 30 milyon 538 629 kişi iki günde bir düzenli olarak sofrasına et, balık ya da tavuk koyamadı” diyen Ağbaba, “ 57 milyon kişi konut masraflarının kendisine yük getirdiğini, karşılamakta zorlandığını belirtti. 40 milyon 936 bin kişi borç ve taksit ödemelerinin yük getirdiğini belirtti. 26 milyon kişi beklenmedik bir masrafı çıktığında karşılayamıyor. 30 milyon kişi ise evini yeteri derece ısıtmadığından şikâyet ediyor. 47 milyon 486 bin kişi de eskiyen mobilyalarını değiştiremediğini belirtti. İşten çıkarma yasağından sonra 632 bin kişi işsiz kaldı. Haziran ayında Türkiye’de sanki ekonomi şaha kalkmış gibi. Her şey güllük gülistanlıkmış gibi. Pandeminin etkileri bir anda geçmiş gibi işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği kaldırıldı. Ve sonuç; Haziran ayından Ekim ayına kadar arada geçen sürede işsizlik ödeneğine başvuran sayısı 632 bin kişi arttı. Yani işten çıkartma yasağının bitmesinin ardından işten çıkartılanların sayısı 632 bine ulaştı. Bu da demek oluyor ki işten çıkarma yasağının bitmesinden sonraki 4 ayda, her ay 150 bin kişi işten atıldı.”dedi.
"DERHAL ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ"
Ağbaba açıklamasının sonunda “Derhal erken seçim çağrısı yapıyoruz. Türkiye’yi liyakat sahibi,devlet deneyimi olan, ailesinde şaibesi olmayan insanlar yönetmelidir.Millet İttifakı olarak ülkeyi yönetmeye talibiz” dedi.