CHP'de tek adaylı, bol tartışmalı kongre

Cumhuriyet Halk Partisi'nin olağan il kongresi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde devam ediyor. Daha önce adaylığını açıklayan Orhan Oba son anda adaylıktan çekildi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP'de tek adaylı, bol tartışmalı kongre

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapıldı. Katılımın az olduğu görülen kongreye Kadın Kolları MYK üyesi Cansu Bülbül dışında genel merkezden katılımın olmadığı görülürken divan başkanlığına Mustafa Ayan seçildi. 
Divanın oluşumunun ardından gündem maddelerine geçilirken, seçimlerin çarşaf liste ile mi yoksa blok liste ile mi yapılacağı oylandı. Mustafa Ayan’ın blok listenin oy çokluğu ile kabul edildiğini ilan etmesine tepki gösteren Yılmaz Karaca, delege olmayanların da oy kullandığını belirterek, seçimin yeniden yapılmasını istedi ancak Ayan, Karaca’nın itirazını dikkate almayarak, gündem maddelerine devam etti. 

CHP'de tek adaylı, bol tartışmalı kongre
Faaliyet raporu üzerine söz alan İl Başkanı Feyzullah Keskin, 2,5 aylık bir süre görev yaptıklarını ifade ederek, bu süreçte asıl görevlerinin ilçe kongrelerini yaparak partiyi il kongresine götürmek olduğunu ifade ederek, “Tabii şunu sorabilirsiniz;  iki buçuk ayda ne yaptınız ki? Neyi anlatacaksınız diye. Ama iki buçuk ayda çok iş yaptığımıza inanıyorum. Evet, biliyorsunuz Kayseri'de örgütümüzde uzun süredir sıkıntılar vardı ve o sıkıntılardan sonra göreve atandım. Atanırkenki bana verilen görev başlayan kongre takviminin çalışmasını düzenli bir şekilde yapmak, sağlıklı bir şekilde seçimlere götürmekti. Ama biz sadece bununla kalmadık. Kamuoyunda da takip etmişsinizdir. Geldiğimizden bu tarafa iki buçuk ayda bütün yönetim kurulu arkadaşlarımız, huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum, benle birlikte bu süreci geçirdikleri için. İnanın sadece örgütün kongre sürecini takip etmedik. Kayseri kamuoyunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin de olduğunu kabule yansıtmaya çalıştık. Örneğin Öksüz Madencilik'te yapmış olduğumuz açıklamalar şekerle ilgili yapmış olduğumuz, çiftçilere ses olarak yapmış olduğumuz açıklamalar, Kayseri Sporla ilgili ve Kayserispor'un, bir partinin, bir grubun değil, tüm Kayseri’nin olduğunu hissedilecek şekilde çalışmalarımız dahil olmak üzere elimizden geldiği kadar iki buçuk ayda çalışmalarımızı yaptık.”

CHP'de tek adaylı, bol tartışmalı kongre
CHP Milletvekili Aşkın Genç de konuşmasında CHP üzerinde mühendislik çalışmalarının yapıldığını belirterek, İktidar içindeki çekişmeler, kimlerin hangi pazarlıklarla neler yaptığı, bazı eski bakanların rahatsızlığı, Ankara’nın göbeğindeki uyuşturucu operasyonları, emniyette ve devletin birçok kademesindeki hesaplaşmalar, kendine din alimi diyen dinimizle uzaktan yakından alakası olmayan meczupların deli saçması açıklamaları, şeriatı referanduma götürelim diyen siyaset kuyrukçuları… saymakla bitmez, tüm bunlar an be an yaşanıyor. Peki burada en büyük paravan nedir? CHP.  İşte bizim bu hesapları boşa düşürmemiz lazım. Birlikle, beraberlikle CHP üzerinden hesap yapan art niyetlileri çıktıkları çukurlara geri göndermemiz lazım. Bizim görevimiz TV’lerde konuşan sözde CHP mühendislerinin ekmeğine yağ sürmek değil, onlara kapıyı göstermektir. Bu feraset, bu anlayış, bu olgunluk da tüm üyelerimizde vardır” diye konuştu. 

CHP'de tek adaylı, bol tartışmalı kongre
Oba konuşmasını yaptı adaylıktan çekildi
Delegelerin konuşmalarının ardından adayların konuşmalarına geçilirken; adaylardan Orhan Oba konuşmasının sonunda; Melikgazi ilçe kongresinin yapılmadığını belirterek, kongrenin hak, hukuk ve demokrasiden yoksul olduğundan dolayı adaylıktan çekildiğini açıkladı. 
Adaylardan Feyzullah Keskin’in konuşmasın ardından liste divana teslim edilirken; listelerle birlikte farklı tartışmalar yaşandı. CHP’de oy kullanımı saat 17.00’da sona erecek ancak listelere tepki gösteren bazı ilçeler oy kullanmadan salondan ayrıldı.