CHP'de 'soruşturma' şoku! 24 isim hakkında dikkat çeken gelişme

CHP'de tartışmalar sürüyor. Bir süre önce İl Başkanlığı görevine atanan Feyzullah Keskin ve yönetimi aralarında eski Milletvekili, eski il başkanları ve parti yöneticilerinin de yer aldığı bazı isimler hakkında disiplin soruşturması başlattı ve savunmaları istendi. Peki, kimler hakkında disiplin süreci başlatıldı? Genel merkezin ve Milletvekili Aşkın Genç'in tavrı ne olacak? Süreçle ilgili detaylar Kayseri haber bülteninde...

CHP'de 'soruşturma' şoku! 24 isim hakkında dikkat çeken gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) tartışmalar bitmiyor. Seçim sonrası Adil Demir’in istifası sonrasında Zeki Özkan ve yönetimin göreve gelmiş, ardından genel merkez tarafından görevden alınarak, Feyzullah Keskin il başkanlığı görevine atanmıştı. Bu durum tartışmaları daha da alevlendirdi.
CHP’de görevden alınan Zeki Özkan ve yönetimi 8 Temmuz 2023 tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak, parti genel merkezinin bu tavrına tepki göstermişti. Özkan ve yönetimin bu yöndeki açıklamasına CHP eski Milletvekili Çetin Arık, eski İl Başkanları; Sümer Erol, Ümit Özer ve yine partinin Kocasinan eski İlçe Başkanı Seyit Bektaş gibi isimler de bu yöndeki açıklamaya destek vermişlerdi.
CHP'de 'soruşturma' şoku! 24 isim hakkında dikkat çeken gelişme
ADİL DEMİR’İN İSTİFASI SONRASI TARTIŞMALAR ALEVLENDİ
Basın açıklamasında Özkan, Adil Demir’in istifasının ardından yönetim kurulunun oy birliği ile il başkanı seçildiğini ve sonrasında genel merkez tarafından Ankara'ya davet edildiği, il başkanları toplantısına katıldığını ifade ederek, haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alındıklarını belirtmişti.
CHP'de 'soruşturma' şoku! 24 isim hakkında dikkat çeken gelişme
CHP eski Milletvekili Çetin Arık da konuşmasında görevden almaya tepki göstererek, “Burada yapılmak istenen değişimin önünü tıkamak için delege seçimlerine müdahale etmek midir? Tüzüğümüz çok açık ve nettir” ifadelerini kullanmıştı. 
BEKTAŞ DEĞİŞİM İSTEDİ
Partinin her kademesinde görev aldığını belirten CHP Kocasinan eski İlçe Başkanı Seyit Bektaş da Meydan’daki basın açıklamasında partililere seslenerek, CHP’nin kayıkçı kavgası içine çekildiğini söyledi. Değişimden yana olduğunu ifade eden Bektaş, “Biz diyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi bugün işçinin, ezilenin partisi olmalıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, değişimden yanayız” şeklinde ifadeler kullanmıştı.
CHP'de 'soruşturma' şoku! 24 isim hakkında dikkat çeken gelişme
24 KİŞİ HAKKINDA NE TALEBİNDE BULUNULDU?
İşte bu basın açıklaması partinin yeni atanan yönetimini kızdırdı. CHP Kayseri İl yönetiminin bu basın açıklamasını gerekçe göstererek, 24 kişi hakkında disiplin soruşturması başlattı ve savunmalarını istedi.
LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER VAR
Disiplin soruşturması başlatılan isimler arasında önceki dönem Milletvekili Çetin Arık, önceki dönem İl Başkanı Ümit Özer, önceki dönem Kadın Kolları Başkanı Mevlüde’ye Kayabalı Sunu gibi isimler de yer alıyor. 
PARTİDEN KESİN ÇIKARMA CEZASI İSTEDİLER!
Bazı il ve ilçe yöneticilerinin disiplin soruşturması açılmasına yönelik başvurularında Çetin Arık, Turan Arık, Alperen Arık, Erol Kılıç ve Celil Mızrak gibi isimlerle ilgili parti üyelik işlemlerinin tedbiren askıya alınması ve varsa görevlerinden uzaklaştırılmaları, kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmaları yönelik karar alınması talepleri ise dikkat çekti. 
CHP'de 'soruşturma' şoku! 24 isim hakkında dikkat çeken gelişme
DİSİPLİN SORUŞTURMASININ GEREKÇESİ NE?
Disiplin soruşturmasına gerekçe ise Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Zeki Özkan’ın yaptığı basın açıklaması ve bu açıklamaya bazı isimlerce destek verilmesi gösterildi. Bu eylemin parti tüzüğüne aykırı olduğu iddia edildi. 
SÜMER EROL VE SEYİT BEKTAŞ HAKKINDA DA SORUŞTURMA AÇILMASI İSTENDİ Mİ?
Diğer yandan basın açıklamasına katılan isimler arasında yer alan Sümer Erol ve Seyit Bektaş ile ilgili ise herhangi bir disiplin soruşturması başlatılmaması da akıllarda soru işaretleri bıraktı. Özkan’a destek toplantısında Bektaş da mikrofonu alıp, sert ifadeler kullanmıştı. Bektaş’ı eski İl Başkanlarından Sümer Erol’un sakinleştirdiği de yine görüntülere yansımıştı. 
CHP MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ VE GENEL MERKEZ NASIL BİR TAVIR ORTAYA KOYACAK?
Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından parti genel merkezinin yanı sıra CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’in de nasıl bir tavır sergileyeceği, konuyla ilgili bir adım atıp atmayacağı da merak konusu oldu. 
CHP'de 'soruşturma' şoku! 24 isim hakkında dikkat çeken gelişme
KİMLER HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILMASI İSTENDİ?
CHP’de mevcut il ve bazı ilçe yönetimlerince disiplin soruşturması açılması istenen partinin eski yöneticisi de olan isimler şu şekilde: Çetin Arık, Ümit Özer, Zeki Özkan, Mevlüdiye Kayabalı Sunu, Erol Kılıç, Naci Güller, Nihal Günaydın, Cemalettin Bal, Mücahit Koçak, Muttalip Ak, Nazmi Bozkurt, Turan Arık, Güler Gülerözü, Bekir Arık, Tenzile Börkü, Duran Teke, Halil Gültekin, Meral Kahraman, Mehmet Aslan, Alperen Arık, Nurcan Aşkın, Necip Deveci, Handan Güler, Gülerser Bağırgan.
CHP'de 'soruşturma' şoku! 24 isim hakkında dikkat çeken gelişmeCHP KAYSERİ İL YÖNETİMİNCE DİSİPLİN SORUŞTURMASINA GEREKÇE GÖSTERİLEN O BASIN AÇIKLAMASINDA NELER YAŞANMIŞTI! Haberi detayları için TIKLAYIN