CHP'de şok gelişme: İlçe yönetimi toplu olarak istifaya hazırlanıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Akkışla ilçe başkanı Mehmet Arslan ve ilçe yönetimi toplu olarak görevlerinden istifa etmeye hazırlanıyor. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

CHP'de şok gelişme: İlçe yönetimi toplu olarak istifaya hazırlanıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Akkışla ilçe yönetiminde bir süredir, kendisi de Akkışlalı olan Talas İlçe Başkanı Mehmet Deniz rahatsızlığı yaşanıyor. Yaşanan olaylar sonrası Akkışla İlçe Başkanı Mehmet Aslan ve yönetiminin hafta içi CHP genel merkezinde yapacakları görüşmenin ardından toplu olarak istifa edeceği ifade ediliyor. 

CHP'de şok gelişme: İlçe yönetimi toplu olarak istifaya hazırlanıyor!
CHP kulislerinden aldığımız bilgiye göre; CHP İl Kongresinde CHP Akkışla İlçe Başkanı Mehmet Aslan da CHP Kurultay Delegesi oldu. Aslan’ın adaylığından rahatsızlık duyan CHP Talas İlçe Başkanı Mehmet Deniz, partinin SMS sisteminden ve Whatshapp üzerinden partililere Mehmet Arslan’ın isminin çizilmesi ve yerine Talas İlçe Yöneticisi Hüseyin Akıncı’nın yazılması yönünde mesaj attı. ‘Sayın delegelerimiz, başkanımızın ricasıdır. Mehmet Arslan silinecek yerine Hüseyin Akıncı yazılacaktır. Sizlerden önemle ricamızdır. Talas ilçe başkanı’  şekildeki, partinin SMS sisteminden atılan mesajın bir parti suçu olduğu gerekçesi ile Akkışla ilçe Başkanı Arslan, Talas İlçe Başkanı Deniz’in partiden ihracı istemiyle disiplin kuruluna şikayette bulundu. Arslan, dilekçesinin işleme alınmadığı gerekçesi ile şikayetini yenilerken, il yönetiminin yerel seçimleri gerekçe göstererek, yerel seçimlerden sonra disiplin sürecinin başlayacağını ifade etti. Yerel seçimlerin ardından Arslan bir kez daha şikayetini tekrarlarken; geçtiğimiz günlerde Asrslan’ın konuyu gündeme getirmesinin ardından toplanan CHP il Disiplin kurulu 4’e karşılık 3 oyla Deniz’in suçsuz olduğunu hükmetti. Yaşanan olayın açık bir parti suçu olduğu konusunda ısrarcı olan Akkışla İlçe Başkanı Mehmet Arslan, Talas İlçe Başkanının savunmasını öğrenince ipler koptu. İddiaya göre Mehmet Deniz, suçlamaları kabul ederek, ‘Ben yaptım, pişman değilim. AK Partili bir ismin kurultay delegesi olmasını istemedim’ diyerek savunma yapmasına tepki gösteren Arslan’ın yakın çevresine ‘Ben 2 dönem kurultay delegeliği, 7 yıldır da ilçe başkanlığı yapıyorum. Ben nasıl AK Partili olabilirim. Parti suçu işleyen biri savunmasında da parti suçu işliyor.’ diyerek, il yönetimine ve disiplin kurulu üyelerine tepki gösterdi. İl yönetiminin bu konuda taraf olduğunu düşünen Arslan ve yönetimi konuyu CHP genel merkezine ve Yüksek Disiplin kuruluna taşımaya hazırlanıyor. Mehmet Deniz hakkında Yüksek Disiplin Kurulu’na şikayette bulunacak olan  Arslan ve yönetiminin CHP Genel Merkezi’nde genel başkan yardımcıları ile görüşmelerinin ardından, çıkacak sonuç doğrultusunda, toplu olarak yönetimden istifa edebileceği belirtiliyor.