CHP'de seçimler yapılacak mı?

Melikgazi ilçesi mahalle delege seçimlerinin iptalinin ardından delege seçimlerinin yapılıp, yapılmayacağı ilçe başkanlık seçimlerinde nasıl bir yol izleneceği tartışmalara neden olan CHP'de İl Başkanı Feyzullah Keskin tartışmalara son noktayı koydu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP'de seçimler yapılacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İptal edilen Melikgazi delege seçimlerinin ardından yaşanan tartışmaları CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’e sorduk. Seçimlerin yapılıp yapılmaması konusundaki yetkinin İl Başkanlığı’nda olmadığını, kendilerini yapılması yönünde tavsiye kararı aldıklarını belirten Keskin, Kayseri Olay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi: “30 Temmuz'a kadar bütün ilçeler mahalle delegeleri seçimlerinin bitmesi takvimi başlatılmış ve işletilmişti. Tabii Melikgazi’de yaşanan tatsız, önceki dönem milletvekili ve arkadaşlarının seçimi sabote etmeye çalışmaları sonucunda, ilçe başkanı seçimleri iptal etmişti. Biz de tüzüğümüze göre mahalle delege seçimlerini ilçe dahlindedir. Yani ilin yetkisi yoktur. İl sadece gözlemci gönderebilir. Ve gözlemcinin de müdahale etme hakkı yoktur. Sadece raporlama yetkisi vardır. Buna rağmen genel merkezimden, 27.  dönem Mersin Milletvekili Cengiz Gökçe Bey de geldi. İlden de üç arkadaşımızı görevlendirdik. Ama orada hoş olmayan, tatsız olay sonrasında; bir yumruklu saldırı, ilçe başkanı yapılmasından sonrası ilçe başkanı da seçimleri iptal etti. 
Tabii süre bitene kadar ilin müdahale etme hakkı olmadığı için biz 30 Temmuz’a kadar bekledik. Biz il yönetimi olarak yapılması tavsiyesinde de bulunmuştuk zaten. 30 Temmuz'da yapılmadıktan sonra biz yazılı olarak Melikgazi ilçesine neden yapılmadığını konusunda, ek süre vererek, savunma vermelerini istedik. Dün de sürenin son günüydü. Melikgazi ilçesi de bize savunmasını, yapmaması gerekçesini yazılı olarak verdiler. Olağanüstü yönetim kurulu toplandık. Toplandıktan sonra, her ne kadar ilçe başkanının haklı sebebe dayalı olarak iptal etmesine rağmen, biz Melikgazi seçimlerimizin yapılması konusunda il yönetimi olarak bir tavsiye kararı aldık. Tabii son kararı biz vermeyeceğiz. Dediğim gibi ilim böyle bir yetkisi yok. Sadece düşüncesini, görüşünü belirtir. Bu anlamda biz Merkez Yürütme Kurulu’na yapılması yönünde il yönetiminin tavsiye kararını bildireceğiz. Karar MYK'nın kararıdır. Çünkü süre de bitti. Yapılmasını ve ek süre verilmesini ister ise Melikgazi'de seçimimizi yapacağız”