CHP'de seçim var: Takvim belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Kayseri Olay olarak gündeme getirdiğimiz CHP Melikgazi İlçe delege ve ilçe başkanlığı seçimleri için genel merkezden beklenen yazı geldi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

CHP'de seçim var: Takvim belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Melikgazi İlçesi mahalle delegelerinin seçimi ilçe ve il başkanlığının kararı ile iptal edilmiş, delege seçimleri ve ilçe kongresi yapılmadığı için CHP Kayseri İl Kongresi, Kayseri’nin en büyük ilçesi olmadan gerçekleştirilmişti. CHP kulislerinde seçimlerin yapılıp yapılmayacağı tartışılırken, Kayseri Olay olarak 17 Eylül 2024 tarihli haberimizde CHP Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk’ün Melikgazi İlçe seçimlerini koordine etmek için Kayseri’ye geldiğini kamuoyuna duyurmuştuk. CHP kulislerinde geniş yankı uyandıran haberimizin ardından Melikgazi İlçesi mahalle delege seçimlerinin, ardından da İlçe Kongresi’nin yapılması yönündeki genel merkezden beklenen yazı ilçe başkanlığına ulaştı. Buna göre CHP’de 28-29 Eylül 2024 tarihlerinde mahalle delege seçimleri, 26 Ekim tarihinde ise İlçe kongresi yapılacak. 

Yıldırım aday olacak mı? 

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Melikgazi İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, yazının bugün ellerine geçtiğini ifade etti. Aday olup olmayacağı yönündeki sorumuzu da yanıtlayan Yıldırım, ‘Şu an için aday olup olmama konusunda bir kararım yok. Partililerimizle bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra bu konudaki kararımı açıklayacağım’ dedi.