CHP'de Karaoğlu'nu kimler çizdi?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hafta sonu yapılan 38. Kurultayının ardından detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Kayseri'de iki ismin Parti Meclisi bir ismin de Yüksek Disiplin Kurulu listesine girmek için yarıştığı Kurultay'da Sema Karaoğlu'na en az 3 Kayserili delegenin oy vermediği ortaya çıktı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP'de Karaoğlu'nu kimler çizdi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’nin 38. Kurultay’ı Özgür Özel’in zaferi ile sonuçlanırken; Kurultay’ın ardından Kurultay’ın Kayseri boyutu da tartışılmaya başladı. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ve YDK üyesi Gonca Yelda Orhan’ın doğal delege olduğu Kurultay’da CHP Kayseri örgütü toplam 22 üye ile temsil edildi. Günler öncesinden Kayseri delegasyonunun tamamının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği yönde açıklamalar yapılırken, CHP Genel Merkezi’ne yakınlığı ile bilinen Gazeteci Barış Yarkadaş’ın yayımladığı listede imzası bulunmayan İbrahim Kaan ve Mustafa Ayan’ın farklı yönde oy kullanılacağı öne sürülüyordu.

CHP'de Karaoğlu'nu kimler çizdi?

Ancak  Kurultay’ın ardından, başka bir isim açıklanan listede Kılıçdaroğlu'na destek için imza veren Melikgazi eski İlçe Başkanı Yakup Yılboğa’nın iki tur oylamada da Özgür Özel’e oy verdiği görüldü. Yılboğa, sosyal medyadan iki tur oylamada da kullandığı oyu gösteren görseller paylaştı. 

CHP'de Karaoğlu'nu kimler çizdi?
Kayseri delegasyonunda görüş ayrılığının yaşandığını gösteren bir diğer gelişme ise ikinci gün yapılan PM ve YDK Seçimlerinde yaşandı. Doğal delege olan Milletvekili Aşkın Genç ve YDK Üyesi Gonca Yelda Orhan dışındaki Kayseri Delegasyonu 16 ve 17 numaraları sandıklarda oy kullandı. Söz konusu sandıklarda toplam 119 delege oy kullanırken; PM için yarışan Gonca Yelda Orhan’a 29, Sema Karaoğlu’na 17, YDK için yarışan İbrahim Kaan’a ise 24 oy çıktı. Orhan ve Kaan’a Kayseri’nin delege sayısından fazla oy çıkarken; Karaoğlu’na ise delege sayısından daha az oy çıktı. Bu da Kayseri delegelerinden en az üç kişinin Sema Karaoğlu’na oy vermediğini gösteriyor.