CHP'de işler yine karıştı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Zeki Özkan'ın görevden alınmasıyla başlayan tartışmalar, disipline gönderilen üyelerin, üyeliklerinin sonlandırıldığı iddiasıyla bir kez daha karıştı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP'de işler yine karıştı

Genel seçimlerin ardından suların bir türlü durulmadığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde işler yine karıştı. Genel seçimlerin ardından Adil Demir’in istifasının ardından İl Yönetimi tarafından il başkanlığına seçilen Zeki Özkan’ın genel merkez tarafından görevden alınmasının ardından, karara tepki gösterenler, 8 Temmuz 2023 tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak, parti genel merkezinin bu tavrına tepki göstermişti.

CHP'de işler yine karıştı

Aralarında CHP Kayseri Eski Milletvekili Çetin Arık’ın yanı sıra eski il başkanlarından ; Sümer Erol, Ümit Özer ve yine partinin Kocasinan eski İlçe Başkanı Seyit Bektaş’ın da aralarında bulunduğu grubun basın açıklamasının ardından il yönetimi 24 kişi hakkında disiplin soruşturması başlatarak, savunmalarını istemişti. Disiplin süreci devam ederken, uzun yıllar CHP’de değişik kademelerde yer alan Tenzile Börkü’nün sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım, tartışmaları da beraberinde getirdi.

CHP'de işler yine karıştı

Söz konusu basın açıklamasında yer almamasına rağmen disipline sevk edilen Börkü, sosyal medyadan,“24 yıllık CHP üyeliğim düşürülmüş dayanağı olmayan bir disiplin suçuna emeği geçen partiye zarar veren her dönem ortalık karıştıran  zavallı insanlara alet olan kim varsa herkesi kınıyorum .Başka partiler sokaklarda üye yapmaya çalışırken CHP’yi küçültmeye çalışanlar yıllarca emek verenleri yok etmeye çalışıyorlar  kınıyorum” mesajını paylaşarak üyeliğinin düşürüldüğünü öne sürdü. Disipline sevk edilen diğer üyelerin de e-devlet üzerinden yaptıkları sorgulamada parti üyeliklerinin sonlandırıldığını iddia edildi. Sosyal medyada tartışmalar sürerken CHP İl Başkanlığı da sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, Sosyal medyada bazı üyelerin “ÜYELİKTEN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ” iddiaları paylaşılmaktadır. İl Başkanı ve İl Yöneticilerinin böyle bir yetkisi yoktur. Görev yaptığımız dönem içinde hiçbir üyenin “ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLMEMİŞTİR.”  
Tedbirli olarak disipline verilen üyelerin dosyaları olumlu veya olumsuz olarak sonuçlanana kadar üyelikleri yargıtayca askıya alındığından e-Devlette “HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİ ÜYELİK KAYDINIZ BULUNMAMAKTADIR” ifadesi yer almaktadır.
Bu durumda; tedbirli olarak disipline verilen üyelerin dosyaları sonuçlanana kadar kesinlikle üyelikleri düşürülemez sadece geçici olarak yargıtayca askıya alınır.