CHP'de ilk aday ortaya çıktı!

CHP'de gözler 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak olağan kurultaya çevrildi. Ankara'da yapılacak kurultay öncesi Kayseri'de kimlerin parti yönetimine girmek için aday olacakları merak konusu oldu. Bu konuda ilk aday Gonca Yelda Orhan oldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

CHP'de ilk aday ortaya çıktı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’de tamamlanan il kongresinin ardından gözler bu kez de olağan kurultaya çevrildi. Partide kurultayın 4-5 Kasım tarihleri arasında yapılması planlanıyor. CHP Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. Ülke genelinde Ekim sonuna kadar tamamlanması planlanan kongre takvimi çerçevesinde 81 il başkanının yanı sıra 1370 kurultay delegesi de belirlenmiş olacak. Delegeler bu kez de partinin yönetimini yani genel başkanını ve parti meclisini belirlemek için oy kullanacak. 

CHP'de ilk aday ortaya çıktı!

CHP kurultayında bazı önemli değişikliklerin de olması planlanıyor. Buna göre yapılacak tüzük değişikliği ile milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi, milletvekillerine dönem sınırı getirilmesi, 60 olan Parti Meclis üye sayısının artırılması gibi değişikliklerde ufukta görülüyor. Diğer yandan CHP Kayseri’de Parti Meclisi’ne kimlerin aday olacağı da merak konusu. Bu konuda ilk olarak Gonca Yelda Orhan adaylığını açıkladı. İki dönedir Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi de olan Orhan, Parti Meclisi’ne yine aday olduğunu belirtti. 

CHP'de ilk aday ortaya çıktı!

PM'YE ADAYLIĞINI DUYURDU
Orhan, adaylık açıklamasıyla ilgili şu paylaşımı yaptı: Bütün büyük işler, küçük başlangıçlarla olur ‘ Birilerinin ikbali için değil, ülkemizin geleceği için toplumsal kurtuluş için kadın devriminin gerçekleştiği bir yüzyıl için sol için Partimizin 38. Olağan Kurultayında Parti Meclisi Üyesi adayıyım.

CHP'de ilk aday ortaya çıktı!

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISI DA YAPMIŞTI
Orhan, partinin eski İl Başkanlarından Zeki Orhan’ın kızı. Orhan, öncülüğünde Kayseri’de, 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 10  kurultay  delegesi seçimli olağanüstü kurultay çağrısı da yapmıştı.

CHP'de ilk aday ortaya çıktı!

Kılıçdaroğlu'na karşı seçimli olağanüstü kurultay çağrısına yönelik açıklamayı da o gün Muharrem İnce'nin anahtar listesinde yer alan ve kadın kotası nedeniyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 15 kişilik YDK listesini delen isim Gonca Yelda Orhan yapmıştı.

CHP'de ilk aday ortaya çıktı!

Gonca Yelda Orhan kimdir?
1975 Eskişehir dogumluyum, İlk- Orta ve Lise eğitimimi Kayseride tamamladım.Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler  Fakultesı Iktıdat bölumunde okurken siyasi hayatımla beraber 1998 yılında Turizm seyahat acentası açarak ticari hayatıma başladım ve halen devam etmekteyi.Sektörümde her konuda öncü olup turizm konusunda bağlı bulundugum dernek ve birliklerde çeşitli görevlerde bulundum.Siyasi hayatım aktif olarak  okul yıllarında başladı,Lise hayatım boyunca Cumhuriyet Halk Partisi lise komisyonlarında görev yaptım.

Üniversitede okurken CHP Kayseri İl Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeliği yaptım. Kayseri Kocasinan ilçesinde iki dönem yönetici olarak ‘’Kadın dan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı’’ görevinde bulundum. ‘’Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı’’ görevinde bulundum. İki dönem ‘’Kadın Kolları Kurultay Delegeliği’’ ve bu dönemle birlikte ikinci defa partililerimiz tarafından Kurultay Delegeliği ile onurlandırıldım.

Hayatım boyunca savunduğum fikir ve düşüncelerimi tanıştığım her insana anlattım ve paylaştım. Mücadelemden ve davamdan hiç geri adım atmadığım , emek verdiğim partim için hiçbir çıkar gözetmeksizin tüm kararlılığım ile bir kadın olarak cesur ve yürekli bir şekilde bir parti neferi olarak yol yürüyorum.