CHP'de flaş gelişme! O isim adaylıktan çekildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçim heyecanı tüm hızıyla sürerken, sürpriz bir açıklama geldi. 27 Ekim'de yapılması planlanan kongre öncesi hangi isim adaylıktan çekildi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

CHP'de flaş gelişme! O isim adaylıktan çekildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi ilçesi mahalle delege seçimleri 28-29 Eylül tarihleri arasında yapıldı. 58 mahallede 400 delegenin belirlenmesi için yapılan seçimlerin ardından CHP İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, katılım olmadığı için 3 delegenin seçilemediği seçimlerde mavi listenin 265, beyaz listenin 111 ve kırmızı listenin 265 delege çıkardığı belirtmişti.

Çetinkaya’yı destekleyecek…

27 Ekim’de yapılacak olan kongre öncesi Başkan Yıldırım’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Yıldırım adaylıktan çekildiğini ve ortak lise ile girdiği Pembegül Çetinkaya’yı destekleyeceğini ifade etti. 

Yıldırım açıklamasında, “Genel Merkezimizin iki hafta önce gönderdiği yazı ile Melikgazi kongre sürecimiz başlamıştır. Geçtiğimiz hafta sonu mahalle delege seçimimiz yapılmıştır. Melikgazi kongremizde 397 delegemiz ilçe başkanını belirlemede söz sahibi olmuştur. Hangi renk olursa olsun seçilen tüm delegelerimiz Cumhuriyet Halk Partilidir. Hiç kimse partimizi ayrıştırmaya kalkmasın Cumhuriyet Halk Partisi ve üyeleri bir bütündür. İlçe başkanlığına adaylığım ile alakalı geçtiğimiz aylarda yaşadığım sağlık problemlerinden kaynaklı tedavi tedavi sürecimin hala devam etmesinden kongre sürecinin yaklaşmasından dolayı çalışma arkadaşlarımız ile yaptığımız toplantılarda delege seçiminden beyaz listede ortak çalışma yaptığımız Pembegül Çetinkaya’yı destekleme kararı almışızdır.” ifadelerini kullandı.
 

Diğer yandan başkanlık için Turan Arık, Hasan Hüseyin Kesin ve Pembegül Çetinkaya'nın listeleri yarışacak.