CHP'de flaş gelişme! Kayseri'de disipline verilenler genel merkeze çağrıldı! İşte o isimler

CHP'de il yönetimi tarafından haklarında disiplin soruşturması başlatılan isimlerle ilgili yeni gelişme. CHP'nin yeni yönetiminin bu konudaki tutumu merak ediliyordu. Görevden almalara tepki gösteren ve daha önce yaptıkları açıklamalarla 'değişim' isteyen bazı isimler hakkında 'Partiden kesin çıkarma cezası' istenmişti. Bu isimler Ankara'ya yani parti genel merkezine çağrıldı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

CHP'de flaş gelişme! Kayseri'de disipline verilenler genel merkeze çağrıldı! İşte o isimler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP)  14 Mayıs seçimleri sonrası Adil Demir’in istifası sonrasında Zeki Özkan ve yönetimin göreve gelmiş, ardından genel merkez tarafından görevden alınarak, Feyzullah Keskin il başkanlığı görevine atanmıştı. Bu durum tartışmaları da beraberinde getirmişti. 
CHP’de görevden alınan Zeki Özkan ve yönetimi,  8 Temmuz 2023 tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak, parti genel merkezinin bu tavrına tepki göstermişti. O dönem Özkan ve yönetimin bu yöndeki açıklamasına CHP eski Milletvekili Çetin Arık, eski İl Başkanları; Sümer Erol, Ümit Özer ve yine partinin Kocasinan eski İlçe Başkanı Seyit Bektaş gibi isimler de destek vermişti.  Basın açıklamasında Özkan, Adil Demir’in istifasının ardından yönetim kurulunun oy birliği ile il başkanı seçildiğini ve sonrasında genel merkez tarafından Ankara'ya davet edildiği, il başkanları toplantısına katıldığını ifade ederek, haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alındıklarını belirtmişti. CHP eski Milletvekili Çetin Arık da konuşmasında görevden almaya tepki göstererek, “Burada yapılmak istenen değişimin önünü tıkamak için delege seçimlerine müdahale etmek midir?” ifadelerini kullanmıştı. 

CHP'de flaş gelişme! Kayseri'de disipline verilenler genel merkeze çağrıldı! İşte o isimler

Bektaş da değişim istemişti

Partinin her kademesinde görev aldığını belirten CHP Kocasinan eski İlçe Başkanı Seyit Bektaş da “Biz diyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi bugün işçinin, ezilenin partisi olmalıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, değişimden yanayız” şeklinde ifadeler kullanmıştı.
24 kişi hakkında ne talebinde bulunulmuştu. İşte bu yöndeki basın açıklaması partinin mevcut yönetimini kızdırdı. CHP Kayseri İl yönetimi, bu basın açıklamasını gerekçe göstererek, 24 kişi hakkında disiplin soruşturması başlattı ve savunmalarını istedi. Disiplin soruşturması başlatılan isimler arasında önceki dönem Milletvekili Çetin Arık, önceki dönem İl Başkanı Ümit Özer, önceki dönem Kadın Kolları Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu ve bazı eski parti yöneticileri de yer aldı.

CHP'de flaş gelişme! Kayseri'de disipline verilenler genel merkeze çağrıldı! İşte o isimler

Partiden kesin çıkarma cezası istediler!

Bazı il ve ilçe yöneticilerinin disiplin soruşturması açılmasına yönelik başvurularında Çetin Arık, Turan Arık, Alperen Arık, Erol Kılıç ve Celil Mızrak gibi isimlerle ilgili parti üyelik işlemlerinin tedbiren askıya alınması ve varsa görevlerinden uzaklaştırılmaları, kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmaları yönelik karar alınması talepleri ise dikkat çekti.

CHP'de flaş gelişme! Kayseri'de disipline verilenler genel merkeze çağrıldı! İşte o isimler

Disiplin soruşturmasına gerekçe ise Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Zeki Özkan’ın yaptığı basın açıklaması ve bu açıklamaya bazı isimlerce destek verilmesi gösterildi. Bu eylemin parti tüzüğüne aykırı olduğu iddia edildi. Diğer yandan basın açıklamasına katılan isimler arasında yer alan Sümer Erol ve Seyit Bektaş ile ilgili ise herhangi bir disiplin soruşturması başlatılmaması da akıllarda soru işaretleri bıraktı. Özkan’a destek toplantısında Bektaş da mikrofonu alıp, sert ifadeler kullanmıştı. Bektaş’ı eski İl Başkanlarından Sümer Erol’un sakinleştirdiği de yine görüntülere yansımıştı. 


Kimler hakkında disiplin soruşturması açılması istenmişti?

CHP’de mevcut il ve bazı ilçe yönetimlerince disiplin soruşturması açılması istenen partinin eski yöneticisi de olan isimler şu şekildeydi: Çetin Arık, Ümit Özer, Zeki Özkan, Mevlüdiye Kayabalı Sunu, Erol Kılıç, Naci Güller, Nihal Günaydın, Cemalettin Bal, Mücahit Koçak, Muttalip Ak, Nazmi Bozkurt, Turan Arık, Güler Gülerözü, Bekir Arık, Tenzile Börkü, Duran Teke, Halil Gültekin, Meral Kahraman, Mehmet Aslan, Alperen Arık, Nurcan Aşkın, Necip Deveci, Handan Güler, Gülerser Bağırgan.

CHP'de flaş gelişme! Kayseri'de disipline verilenler genel merkeze çağrıldı! İşte o isimler

Disiplin soruşturması ile ilgili yeni gelişme

Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından genel merkez yönetiminde değişimin yaşandığı CHP’de yeni yönetimin nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusuydu. Kurultay sonrası Özgür Özel’in CHP’de genel başkanlık koltuğuna oturmasının  ve yeni yönetimin belirlenmesinin ardından Kayseri’de disipline verilen isimlerle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.  Bu isimlere resmi yazı ulaştı. 

Peki şimdi ne olacak? 

Disipline verilen parti üyelerine yönelik olarak CHP Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri  Deniz Çakır imzalı gönderilen resmi yazıda konunun genel merkezdeki yüksek disiplin kurulu toplantısında ele alındığı belirtildi. Yazıda disipline verilen eski parti yöneticilerinden 15 gün içinde savunma yapmaları da istendi. 

Disipline verilenler genel merkeze çağrıldı

İlgili yazıda “2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası, Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü ve Disiplin Yönetmeliği'ne göre yazılı ve sözlü savunma yapma hakkına sahipsiniz. Yazılı savunma için süre; iş bu yazının tebliğ tarihinden itibaren 15 gündür. Yazılı savunma yapmak istemeniz halinde bu süre içerisinde yazılı savunmanızın Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteryasına sunulması gerekmektedir. 05.12.2023 günü saat 14:00 de yapılacak toplantıda hazır bulunmanız gerekmektedir. Yukarıda belirtilen süreler içinde savunma yapmamanız durumunda veya üyelik adresinize çıkarılan tebligatı kabul etmemeniz halinde; savunma hakkınızdan vazgeçmiş sayılacağınızın bilinmesini rica ederim” denildi. 

Genel merkeze gidip savunma yapacaklar mı?

Bu gelişmenin aralarında Kayseri eski Milletvekili Çetin Arık, önceki dönem İl Başkanı Ümit Özer, önceki dönem Kadın Kolları Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu gibi isimlerin de yer aldığı eski parti yöneticilerinin 05 Aralık 2023 tarihinde parti genel merkeze gidip,  Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantı salonunda savunma yapıp yapmayacakları da merak konusu oldu. 

CHP'de flaş gelişme! Kayseri'de disipline verilenler genel merkeze çağrıldı! İşte o isimler