CHP'de delege seçimlerinde 15 Genel Merkez yetkilisi görev alacak!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Melikgazi ilçesi mahalle delege seçimleri yarın başlıyor. 2 gün sürecek delege seçimlerinde genel merkezin görevlendirdiği Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyelerinden oluşan 15 kişilik heyet görev alacak. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

CHP'de delege seçimlerinde 15 Genel Merkez yetkilisi görev alacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Melikgazi ilçesi mahalle delege seçimleri yarın başlıyor. Seçimler öncesinde CHP İl Başkanlığı’nda PM üyesi Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, PM Üyesi Cem Aydın, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın  Genç; Melikgazi İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Pembegül Çetinkaya, Turan Arık, Serhat Yıldırım ve Hasan Hüseyin Keskin’in katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, bütün adaylara başarı dileklerini ileterek, Sağlıklı, güzel bir seçim olacağına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye’nin birinci partisi ve iktidara en yakın olan partiye yakışır bir kongre sürecini hep birlikte geçireceğiz’ dedi. 

CHP'de delege seçimlerinde 15 Genel Merkez yetkilisi görev alacak!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, birçok mahalleye sandık koyarak mahalle delege seçimlerini yapacaklarını belirterek, AK Parti’nin uygulamalarının demokrasiden uzak olduğunu belirtti. Genç, eleştirdi. Genç, ‘Bizler Türkiye'nin birinci partisi olarak ve ilk seçimde iktidar partisi olacağımıza inancımızla tüm mahallelere sandık koyarak mahalle delegeliği seçimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Melikgazi ilçemizde yaklaşık 2 bin 700 üyemiz var. Kayseri’nin en büyük ilçesi…  Sanayi açısından baktığınız zaman ticaret açısından baktığınız zaman, nüfus açısından baktığınız zaman Melikgazi çok önemli bir ilçe. İnşallah hafta sonu gerçekleştireceğimiz mahalleyle ilgili seçimlerin ardından 26 Ekim'de de ilçe başkanlığı kongresini gerçekleştireceğiz. Ve hep birlikte ilçe başkanımız seçeceğiz. Ben sizlerin huzurunuzda tekrar ilçe başkanlığına soyunan çok kıymetli partililerime, arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma, dava arkadaşlarıma yürekten başarılar diliyorum.’ dedi. 

CHP demokrasinin kalesi bir partidir

CHP PM Üyesi, Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, CHP’nin demokrasinin kalesi olduğunu, 9 ay önce tamamen demokratik bir şekilde genel başkan değişimi sağlayan bir parti olduklarını ifade etti. Melikgazi İlçe Başkanlığı’na aday olan isimlerle bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Ertürk, ‘Adaylarımızın hepsi birbirinden kıymetli. Genel merkez olarak hangi arkadaşımız bu koltuğa oturursa biz büyük bir onurla, gururla çalışacağız. Ama genel merkezin gözlemcisi, hakem olarak da her arkadaşımıza eşit mesafedeyiz. Biz bu seçimin partimize yakışır bir şekilde, adil, şeffaf, objektif üyemizin oyunu sandığa girdiği gibi sandıktan çıkacağını sağlamak için bu ildeyiz. Ben adaylarımıza başarılar diliyorum. Hepsi de bu konuda iyi niyet beyanlarını ortaya koydular. Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimi bir demokrasi şenliği halinde yapacaktır.’ dedi. 

CHP'de delege seçimlerinde 15 Genel Merkez yetkilisi görev alacak!
Sorulan bir soru üzerine Ertürk, birinci gün köyden mahalleye dönen yerlerin delege seçimlerinin yapılacağı, kalan yaklaşık 42 mahallede ise üye sayılarına göre belirlenen 13 noktaya sandık konularak delege seçimlerinin gerçekleştirileceği ifade edildi. Ertürk, seçimlerin oy kullanımının saat 12.00’de başlayıp 17.00’de sona ereceğini belirtti.