Çevre illere var da bize niye yok?

Çevre illere var da bize niye yok?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, çevre il ve ilçelerin hibe destekleri ile kırsalda kalkınmayı sağlayacak projeler ortaya koyduğunu ancak Kayseri’nin bu konuda yine göz ardı edildiğini söyledi.

 

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, 38 Kent TV’de Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci,’nin sunduğu  “Kent Sohbetleri” programında ilçelerin sıkıntıları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İlçelerin yıllardır ötelendiğini ve bu durumu her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Ataş, “Siyasilerde katıldıkları programlarda ilçelerin sorunları dile getiriyor, ilçeler öteleniyor diyor. Biz bu sözlere katılıyoruz.  Ama yıllardır Kayseri’de ilçeler, çevre illerle de kıyaslandığında destek ve hibe programlarından faydalanamıyor” dedi.

“KIRSAL KALKINMA PROJELERİ NEDEN KAYSERİ’DE UYGULANMIYOR”
42 ilde uygulanan ve kısa adı IPARD olan Kırsal Kalkınma Programı’ndan da Kayseri’nin yararlanamadığını ifade eden Ataş, “42 ilde aralarında Manisa var, Uşak var, yanı başımızdaki  Yozgat ve Konya gibi illerde var. Burada AB  destekli kırsal kalkınma projeleri yapılıyor. Ama Kayseri yok, Kayseri ilçeleri yine öteleniyor. Kayseri neden yok? Bu hayvancılığı ya da tarımı destekleyecek  projeler ancak bizim siyasiler hiç bu konuların üzerinde durmuyor” diye konuştu.  

“BİZE KOMŞU OLAN İLÇELER TEŞVİKLERLE GELİŞİRKEN BİZİM İLÇELERİMİZ NEDEN GÖZ ARDI EDİLİYOR?”

Kırsala yönelik çalışmalarda Kayserili siyasetçilerin yeterli girişimlerde bulunmadıklarını belirten Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, şunları söyledi: “Kırsala dönük çalışmalara gelince Kayseri siyasetçisi acaba oy merkezde diye düşünüp, onun için mi gerekli desteği vermiyor, imza atmıyor.  Şu an 20 ya da 30 bin TL gibi düşük projelerle ilçeleri kalkındırmak mümkün değil. Zaten o hibelerinde nerelere ya da kimlere gittiği belli değil? Bu paralarla büyük hayvancılık ya da tarım projeleri geliştirmek mümkün değil. Günü kurtarma olur. Bizim Kayseri siyasilerinin böyle bir kaygıları yok. Bütün siyasiler de bunu biliyor. Seçim zamanı geldiğinde bir şeyler söyleniyor, yapılıyor ancak arkası gelmiyor. Bu durum sadece Pınarbaşı’da yok. Sarız’da, Özvatan’da, Tomarza’da, Yahyalı’da da var. Şimdi çevre illerde ilçelere doğru gidildiğinde devasa tesisler var. Tavuk çiftçiklerinden besi çiftliklerine kadar.  Şimdi Yozgat’ta yapılıyor da, Kayseri’de neden yapılmıyor. Bu projeler yüzde 85‘lere varan hibelerle yapılıyor.  Oralar destekleniyor da Kayseri neden desteklenmiyor? Bu insanlar  yapmışlar, geliştirmişler  ve oraların siyasiler de bu konuda çalışmışlar. Peki onlar yapıyorlarsa, bizim siyasilerimiz neden yapmıyorlar. Bu yıllardır böyle. Bize komşu olan ilçeler teşviklerle gelişirken, Sarız’a, Pınarbaşı’na, Özvatan’a ya da diğer ilçelerimize teşvik yok. Sanki kasıtlı olarak ilçelerden insanlar Kayseri merkeze gitsin, ne olursa olsun diye bir anlayış var. Bu anlayış artık terk edilmelidir. İlçelerin kalkınması için seçim zamanlarında verilen sözler tutulmalıdır. ”

“NE YAZIK Kİ İLÇELER KADERİNE TERK EDİLMİŞ DURUMDA”

Açıklamasında Büyükşehir Yasası’na da değinen Başkan Ataş, yasaya çıktığı günden bugüne karşı olduğunu ve halen de fikrinin değişmediğini söyledi.  Ataş, “Biz Pınarbaşı Belediyesi olarak 150 köyün camisine yetişmeye, okullara yetişmeye çalışıyoruz. Her türlü  ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Kendi imkanlarımız doğrultusunda gayret ediyoruz.  Ne yazık ki İlçeler kaderine  terk edilmiş durumda. Bütün şehir olunca değişecek dendi ama hiçbir şey değişmedi. Ben şahsıma bundan memnun değilim. Bunu da her yerde söylüyorum. 2012’de incelediğimde de  karşı çıkanlardan biriydim.  Halk memnunsa benim için sıkıntı yok.” şeklinde konuştu.

“BÜTÜNŞEHİR YASASI’NDAN AKP’Lİ BELEDİYELERDE MEMNUN DEĞİL”

Bütünşehir yasasından iktidar partili belediye başkanlarının da memnun olmadığını öne süren Ataş, şu ifadeleri kullandı: “Bugün tek tek konuşulduğunda, kameralar kapalıyken AKP’li belediye başkanlarının da şikayetçi olduğunu görürsünüz. Sarız’ın en son köyü ile Yahyalı’nın en son  köyü arasındaki her metrekarede aynı hizmeti görebiliyorsanız problem yok ama Kocasinan, Melikgazi, Talas’ı görüp, diğerlerini saymıyorsanız bundan memnun olacak bir taraf yok. Halk memnunsa başım üstüne ama  araştırsınlar  halk da memnun değil. Melikgazi’de, Kocasinan’da, Talas’ta yapılanların hangisi ilçelere yapıldı? Bütünşehir yasası ile ilçelere vaat edilenler yapılmadı.”

“BAŞKAN ÇELİK BAZI PROJELERİ KUCAĞINDA BULDU”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de MHP Grup Başkan vekili olarak görev yaptığını hatırlatan Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, “Biz hep şov olsun diye değil, düzgün üslupla uyarılar yaptık. Kayseri’ye yapılacak her şeye katkı sunmaya çalıştık. 2015 yılından sonra 2 seçim atlattık. Yeni başkan ve ekibi belediyeye konsantre olamadılar dedik.  Bunun yanında o yıllar seçim propagandası ile geçti.   Sonra FETÖ’nün hain darbe girişimi oldu. Geçen sene  de bu yüzden apayrı bir seneydi. Hain darbe girişimi karşı birlik olalım ve  birlik, beraberliği bozmadan çalıştık. Ama hep bu süreçlerde kendinden veren biz olduk. Şimdi yeniden seçim geliyor, verilen sözler ve devasa projeler var. Hiçbiri ortada yok.  ‘Büyükşehir Belediyesi size zengin ortak oluyor’ dendi ama ilçelerin durumu halen ortada. Bugün artık ilçelere de bir şey yapmanın zamanı geldi. Başkan Mustafa Çelik, ilk göreve geldi kendi ekibini kurdu ve bazı projeleri de elinde, kucağında buldu. O’nu da bu konuda suçlamıyoruz. Sonuçta o da geldiğinde borcuna, harcına baktı. Bazı projeleri önünde buldu. Sonra, seçim oldu, darbe oldu. Ben burada Başkan Çelik’i suçlamıyorum, genel  bir durumu ortaya koyuyorum.  Örneğin Büyükşehir Yasası’na göre kaldırım, yol, onarım çalışmaları Büyükşehir’de ama gelip gören yok. Çöpleri alıp götürme Büyükşehir’de ama yapan yok. Yani ortada bir yasa var, eğer adil uygulanıyorsa sorun yok. Ancak görünen bir adil durumun olmadığı, hizmetin eşit olmadığı. Tabi bu çalışmalarda Büyükşehir’in işi, bizim işimiz değil demiyoruz. Bizler de elimizdeki imkanlarla eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle de yaşanan sıkıntıları anlatmak, çözüm için ortak hareket etmek gerekiyor. Burada amaç birilerini suçlamak değil, yaşanan sıkıntıları ortaya koymak” dedi. Haber: Cafer ZENGİN