CEO Ertekin, fotoğraf tartışmasında son noktayı koydu? Kayserispor için neler söyledi?

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Kayserispor'un konuşulduğu ev ziyareti sonrasında çekilen fotoğrafın yanlış yorumlanmasına açıklık getirdi. Ertekin, kimlere sitem etti, açıklamasında neler söyledi? Ayrıntılar Kayseri Olay'ın, Kayseri Haber detayında...

CEO Ertekin, fotoğraf tartışmasında son noktayı koydu? Kayserispor için neler söyledi?

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Kayserispor'a verdiği destekle bilinirken, evindeki özel bir ziyaret sırasında çekilen bir fotoğrafın yol açtığı tartışmaya açıklama getirdi. Ertekin, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu özel ziyaretin detaylarına değindi.
Ertekin, açıklamasında, özel bir ziyaret sırasında Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Belediye Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan'ı evinde ağırladığını anımsattı. Ancak, bu ziyaretin bazı yanıltıcı yorumlarla eleştirilmesine karşı çıkarak, resmin anlamının yanlış anlaşıldığını kaydetti. 
Kayserispor’a yaptığı desteklerle spor camiasının yakından tanıdığı Ertekin, Kayseri’de yaşayan siyaset ve ticaretle uğraşan bir grubun ziyaret sonrasında çekilen fotoğraf üzerinden eleştiri yapıldığını belirterek, “Bu akşam Kayseri’de yaşayan siyaset ve ticaretle uğraşan bir grubun önce cep telefonlarına bir mesaj geldi ardından da mesaj içeriği ile ilgili bir twit atılmış. Meşhur fıkradaki gibi bunun neresini düzelteyim... Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil !" Kısacası Pijama değil, pantolon ve t-shirt. Kamuya açık alan değil, evim. Resmi program değil, özel bir ziyaret. Elbette ayakkabı değil terlik. Öğrenmenin yaşı yok, bu resimden böyle anlamlar çıkarılabileceğini de öğrenmiş oldum. Bu sebeple de resimdeki kıymetli büyüklerimi böyle bir konu ile gündemde tutmamak için kendi attığım twiti sildim. İma edildiği gibi bir saygısızlık yapmayacağımı  saygısızlık yapmayı bırakın saygısızlık yapmayı düşünebilecek bir fıtratda olmadığımı beni tanıyan herkes bilir” dedi. 
Ayrıca Ertekin, bu fotoğrafın asıl amacının, Kayserispor'un transfer tahtasının açılması konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek ve şehrin farklı kesimlerinden gelen baskıların altını çizmek olduğunu söyleyerek, "Evin içinde çekilmiş bu resmi paylaşmasam bu polemiğe de fırsat vermemiş olurdum. Peki niye paylaştım? Memduh başkanımız gece gündüz yorulmadan şehrin her sorunu ile ilgilenirken Mondihome Kayserispor’un tahtasının açılması için de çalışıyor ve şehrin farklı kesimlerinden de inanılmaz bir baskı görüyor. Bu resim anlayanlar için bir mesaj olsun, diye paylaştım. Bu dörtlü niye bir araya gelir, gelirse en fazla 10 gün içinde ne olur? Büyük Mondihome Kayserispor taraftarına bir selam yollamak ve az kaldı ama bu sefer gerçekten az kaldı demek içindi." diye konuştu.
Ertekin, son olarak, polemiğe sebep olduğu için Memduh Büyükkılıç, Hüseyin Beyhan ve Ali Çamlı başkanlardan ve kamoyundan özür diledi.
Ertekin'in bu açıklaması, Kayserispor taraftarlarını ve kulüp camiasını rahatlatabilirken, transfer tahtasının açılması için yapılan çalışmalara da dikkat çekti.