CEO Ertekin'den TOBB Başkan Yardımcısı Yorgancılar'a sert yanıt!

İZELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar'ın elektrik zamlarıyla ilgili eleştirilerine, Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin'den sert yanıt geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

CEO Ertekin'den TOBB Başkan Yardımcısı Yorgancılar'a sert yanıt!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'nin ilk ve en büyük el aletleri üreticisi İZELTAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadele için asgari ücrete zam yapılmadığını, ancak elektrik fiyatlarına zam yapıldığını eleştirerek, "Enflasyon ile mücadele için asgari ücrete zam yapılmıyor ama elektrik fiyatlarına yapıldı!!!" dedi. TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar'ın bu açıklamasına, Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin sert bir yanıt verdi.

CEO Ertekin'den TOBB Başkan Yardımcısı Yorgancılar'a sert yanıt!

Alpaslan Baki Ertekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, elektrik ve doğalgaz faturalarına yapılan sübvansiyonları hatırlatarak, mesken tarifelerinde Eylül 2022'den beri artışa gidilmediğini vurguladı. Ertekin, "Meskende elektrik ve doğal gaz faturalarına 2022 ve 2023 yıllarında 95,8 milyar liralık sübvansiyon uygulanırken, söz konusu destek için bu yıl 240 milyar liralık kaynak ayrıldı. Bu uygulamayla elektrikte mesken tarifelerinde Eylül 2022'den beri artışa gidilmedi” dedi.

Son dört yılda enerjiye yaklaşık 400 milyon dolar yatırım yaptıklarını ve 400 kişilik istihdam oluşturduklarını belirten Ertekin, fiyat düzenleme otoritesinin 22 ay sonra %38'lik bir zam yaptığını söyledi. Ertekin, "Bu açıklamayı yapan kıymetli başkan acaba son 2 yılda kendi üretim yaptığı işlerde ne kadar yatırım yapmış, ne kadar istihdam oluşturmuş, ve ürünlerine ne kadar zam yapmış, bunu açıklasa da bize 2 yılda çok gördüğü %38’lik artış ile kıyaslasak." ifadelerini kullandı.

CEO Ertekin'den TOBB Başkan Yardımcısı Yorgancılar'a sert yanıt!

Ertekin, Yorgancılar'ın açıklamalarını "popülist ve sorumsuzca" olarak nitelendirerek, "Satırlarca süren oda, borsa, vakıf, dernek başkanı ünvanları taşıyan bir başkanın kahvede konuşur gibi popülist ve sorumsuzca konuşmaya hakkı yoktur. Ama maalesef güzel yurdum Kalu Bela’dan, kıyamete kadar görevlerine devam eden böyle onlarca ve tonlarca başkanla dolu" dedi.