CEO Ertekin'den dikkat çeken açıklama: Tek amaçları kan dökmek

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin'in de Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Emniyet Müdürü Atanur Aydın'ı hedef alan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yanıt verdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

CEO Ertekin'den dikkat çeken açıklama: Tek amaçları kan dökmek

30 Haziran Pazar günü Kayseri’de yaşanan olaylar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine de damga vurmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin  (CHP) sığınmacı politikalarının neden olduğu toplumsal sorunların araştırılması ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması önergesinin görüşülmesi sırasında, tartışmalar çıktı.

Tartışmalar sırasında Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Emniyet Müdürü Atanur Aydın’ı hedef alan sözler sarf eden DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’den de yanıt verdi. 

CEO Ertekin, Vali Çiçek ile Emniyet Müdürü Aydın’dın başarılı isimler olduğunu ve toplumun her kesiminin gönlünde taht kurduklarını söyledi. 

Ertekin, “Kayseri valimiz Sayın Gökmen Çiçek ve Kayseri İl Emniyet Müdürümüz Sayın Atanur Aydın’ın kariyerleri ve başarıları ortadadır. Tüm hayatlarını vatana ve millete hizmet için adamış bu iki devlet adamının nazarında en büyük makam vatandaşın gönlünde olmaktır. Kayseri’de yaşayan bir vatandaş olarak gözlemim, sayın valimizin ve emniyet müdürümüzün komşularımızın, iş dünyasının, sanat dünyasının, basının kısacası toplumun her kesiminin gönlüne taht kurmuş olduklarıdır.” dedi. 

CEO Ertekin'den dikkat çeken açıklama: Tek amaçları kan dökmek

‘Provokatörlerin o gece tek amacı kan dökmek’

“Devlet için, devletin valisi, emniyet müdürü için mağdurun dili, dini, ırkı olmaz” diyen Ertekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “30 Haziran 2024 gecesi Kayseri’de provokasyonla toplanmış binlerce kişinin içine girebilmek ve o kalabalığı provakatörlere rağmen evlerine dönmeye ikna edebilmek her babayiğidin yapabileceği bir şey değildi. Provokatörlerin o gece tek amacı kan dökmek iken o kirli emellerine ulaşamadılarsa bu sayın valimizin ve emniyet müdürümüzün halk tarafından seviliyor ve sözlerine güveniliyor olmasındandır. Devlet için, devletin valisi, emniyet müdürü için mağdurun dili, dini, ırkı olmaz. Ama provakatörler ısrarla mağdur çocuk Türk’tü derse başka bir milliyetten olan mağdurla ilgili bilgiyi kamu görevlisi olarak vali ve emniyet müdürü düzeltmek durumundadırlar. Yoksa mağdurun hangi milletten olduğu bulundukları ortamda aleni bir şekilde yanlış olarak paylaşılmasa gündeme bile gelmeyecektir.

‘Valimizi de emniyet müdürümüzü de seviyoruz’

Siyaset yapmak için sayın valimizi ve emniyet müdürümüzü gündeme getirenler, sosyal medyanın yalanlarla dolu algı dehlizlerinden duydukları yerine kendi partilerinin il başkanları ile temasa geçerek konuşmuş olsalar, vali bey ve emniyet müdürümüzün halkta karşılığını biliyor olsalar zaten konu gündeme bile gelmemiş olurdu. Son cümle biz valimizi de emniyet müdürümüzü de seviyoruz, razıyız ve çok başarılı buluyoruz”