Cemre ne zaman düşecek?

Halk arasında baharın habercisi olarak bilinen ve ilkbahar mevsiminin yaklaşmasıyla 'cemre ne zaman düşecek?' soruları gündemde yerini aldı. Peki ilk cemre ne zaman düşecek? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Cemre ne zaman düşecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yaşayan ve baharın gelmesini bekleyen birçok kişinin gündeminde cemre düşme tarihleri yer alıyor. Halk arasında cemre düşmesiyle birlikte kış mevsimi geride kalırken, sıcak havaların kapçısını aralıyor. Peki baharın müjdecisi olarak bilinen cemre ne zaman düşecek?

Cemre ne zaman düşecek?

Bu sene ilk cemre 20 Şubat’ta düşecek. Her yıl 20 Şubat tarihinden başlayarak birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düşen cemrenin ikincisi 27 Şubat’ta suya, üçüncüsü ve son cemre de 6 Mart’ta toprağa düşecek. Düşen son cemre ile baharın geldiği kabul ediliyor. 

Cemre ne zaman düşecek?

Cemre nedir? 

Cemre, halk arasında baharın habercisi olarak bilinen ve üç aşamada gerçekleştiğine inanılan bir doğa olayıdır.

Cemre ne zaman düşecek?

İlk cemrenin havaya düşmesi ile birlikte havaların ısınmaya başladığı, ikinci cemrenin suya düşmesi ile birlikte denizlerin ve göllerin ısınmaya başladığı, üçüncü ve son cemrenin toprağa düşmesi ile birlikte ise toprağın ısınarak bitkilerin filizlenmeye başladığına inanılır.

Cemre ne zaman düşecek?

Cemre inancı, eski Türk inançlarından biridir ve Anadolu'da yaygın olarak kabul görmüştür.