'Cemaatçi bile olmadım'

'Cemaatçi bile olmadım'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hiçyılmaz, "Cemaatin emriyle aday oldum" dedi mi, FETÖ'nün şirketlerine neden iş verdi, Oda yönetimden FETÖ'cü kimler istifa etti, Pensilvanya'da Fetullah Gülen'i neden ziyaret etti, cemaat yurduna neden annesinin adını verdiler, FETÖ'ye himmet ödedi mi?

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, beraberinde KTO Başkan Yardımcısı ve  MÜSİAD eski Şube Başkanı Celal Hasnalçacı ile birlikte gazetecilerle bir araya geldi.

Mahmut Hiçyılmaz, paralelci ve FETÖ'cü olmadığı gibi bir dönem birliktelikleri olsa da cemaatçi bile olmadığını söyledi.

Ticaret Odası'nda gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya gelen Hiçyılmaz, OHAL kararnamesiyle birlikte kapatılan GESİAD ile bağlantısından, "Ticaret Odası Başkanlığı'na cemaatin emriyle aday oldum" dediği iddialarına, Ticaret Odası'nda cemaatin şimdilerde kayyum atanan firmalarına iş verdiğinden, annesinin adını taşıyan cemaat yurdu bulunmasına, Melikşah Üniversitesi'ne himmet ödemesi yaptığı iddialarına, Pensilvanya'da Fetullah Gülen'i ziyaret etmesinden İngiltere'nin Fahri Konsolosu olarak atanmış olmasına kadar birçok konuda gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Hiçyılmaz, "cemaatçi bile olmadım." dedi.

"CEMAATİN EMRİYLE ADAY OLDUM DEMEDİM"

Hiçyılmaz, "Ticaret Odası Başkanlığı'na cemaatin emriyle aday oldum" dediği iddialarıyla ilgili olarak "ben böyle birşey demedim" dedi ve GESİAD ile bağlantısını anlattı.

Hiçyılmaz, "Şehrimizin kanaat önderleri Ticaret Odası Başkanlığı'na aday olmam konusunda fikir birliği edince diğer sivil toplum kuruluşlarına gittiğimiz gibi GESİAD'a da gittik, birlikte hareket edelim diye. Hamdi Kınaş sessiz kaldı, sonra yine sessiz kaldılar, ısrarla biraz daha beklememizi söylediler. O dönem şehrimizin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye durumu ilettim O da Memduh beyin yurtdışında olduğunu istişare etmek için beklememiz gerektiğini söyledi, bekledik sonra adaylığımızı açıkladık. Anlattığım süreçteki haliyle Ticaret Odası seçimleri konusunda bize bu şekilde sonradan dahil olan kişilerin emriyle aday olmamız söz konusu değil. Ben böyle birşey demedim. İlerleyen dönemde Ticaret Odası'na başkan adaylarının Mehmet Filiz olduğunu ancak şehrin kanaat önderlerinin talebiyle benim ismimin öne çıkması üzerine benim başkan adaylığıma tamam demek durumunda kaldıklarını söylediler. 17/25 Aralık olayları yaşanmadan evvel beni pasivize edip 'sen protokol işlerine bak biz odayı yönetiriz' şeklinde yaklaşımları vardı, bu nedenle 17/25'ten önce de onlarla mücadelemiz vardı. O dönemde çıkıp bunu kamuoyuna açıkça söylesem yönetimdekiler karşımda yer alır bugün odaya hizmet etme imkanım kalmazdı." dedi.

FETÖ'NÜN ŞİRKETLERİNE NEDEN İŞ VERDİ?

Ticaret Odası Başkanı seçildiğinde şimdilerde kayyum atanan cemaatin şirketlerine neden iş verdiğini sorduğumuz Hiçyılmaz, o günün şartlarında yönetimde etkin olan ve şimdi istifa etmiş olan kişilere topu atarak, "değerlendirme zamanlama ile birlikte yapılmalı" diye cevap verdi.

İSMAİL TUNA DA İSTİFA ETTİ

Ticaret Odası yönetiminden İlhan Miraboğlu, Mustafa Koyuncu, Ahmet Mercan gibi isimlerin daha önce istifa ettiğini belirten Hiçyılmaz, kendilerinin istifa etmesini istedikleri İsmail Tuna'nın da yeni istifa ettiğini söyledi.

Hiçyılmaz, paralelci oda yöneticilerinin rahatsız edici tavırlarını anlatırken de Meclis Başkanı'nın yönetim kurulu toplantılarında kendisinin yanına oturduğunu örnek verdi.

PENSİLVANYA'YA FETULLAH GÜLEN'İN YANINA NEDEN GİTTİ

Ticaret Odası Başkanı Hiçyılmaz, arkadaşları 2009 yılında Amerika'ya gurup halinde gidecek olunca kendisinin de Amerika'da okuyan oğlunu görmek için gittiğini, oradan da Pensilvanya'ya geçtiklerini belirtti. Hiçyılmaz, "Gittiğimizde çok kısa gördük, sağlık durumunun iyi olmadığını söylüyorlardı. Hergün vaaz edermiş o gün sağlık durumu nedeniyle vaaz etmedi. O tarihte FETÖ olarak bilmiyorduk, Fetullah Gülen olarak biliyorduk. Ama ben sırf onu görmek için gitmiş değilim, arkadaşlar gidecek olunca ben de oğlumu görürüm diye gittim." dedi.

CEMAAT YURDUNA NEDEN ANNESİNİN ADINI VERDİLER?

Cemaat bünyesinde faaliyet gösteren ve annesinin adını taşıyan öğrenci yurdu olup olmadığını sorduğumuz Hiçyılmaz, "o tarihte öğrenci yurdu inşaatının bir katının tabliyesini attırıp attıramayacağımızı sordular, biz de hayır olsun diye yapalım dedik. Annemin adını o öğrenci yurduna böylece verdiler." dedi.

FETÖ'YE HİMMET ÖDEDİ Mİ?

FETÖ ve yan kuruluşlarına himmet adı altında bağış yapıp yapmadığı sorulan Hiçyılmaz, "Himmet olarak para vermedim. Kızım Melikşah Üniversitesi'nde okuyordu, okulun giderleri için para vermişizdir, makbuzu vardır. Bunun dışında himmet diye bir para ödemedim" diye konuştu.

FETÖCÜ DEĞİLİM CEMAATÇİYDİM Mİ DİYOR?

Hiçyılmaz, "Cemaat bir anlamda evrim geçirdi önce paralel daha sonra da FETÖ oldu, siz cemaatçi oldum ama paralelci ya da FETÖ olmadım mı diyorsunuz?" şeklindeki soruya "Ben cemaatçi de olmadım" diye cevap veren Hiçyılmaz, şöyle konuştu: "Kayseri'de belli bir çevrede arkadaş oturmalarımızda bazen Fetullah Gülen'in kasetleri izlenirdi, ben ne dediğini bile izlemezdim, ben cemaatçi diye bilindikleri dönemde cemaatçi bile olmadım" diye cevap verdi.

NASIL İNGİLTERE KONSOLOSU OLDU?

İngiltere'nin fahri konsolosu olmasının 1,5 yıl öncesinden başlayan bir süreç olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, şunları söyledi:

"Bu iş öyle hemen yapalım denilince olacak birşey değil. Bundan 1,5 yıl önce Valiliğe Büyükelçilikten yazmışlar, bana da 'sen İngiltere'de eğitim görmüş birisin yapar mısın?' diye sordular olur dedim. Devletimizin de yaptığı, onların da yaptığı 1.5 yıllık bir inceleme araştırmadan sonra kabul edildi. Ben İngiltere Büyükelçisi'nin Kayseri ziyaretinde benim Fahri Konsolosluğumu açıklayacağını da bilmiyordum. Rıfat Hisarcıklıoğlu beyle daha önceden planlanmış Kayseri programı olduğu için, 15 Temmuz olaylarının da üzerinden 10 gün gibi bir süre geçmişti, gelmeyin demek konumunda değildim. Gelmeyin deyip sanki olağanüstü bir durum devam ediyormuş gibi bir durum oluşturmakta doğru olmazdı. 15 Temmuz sonrası ülkemizin dünya kamuoyuna anlatılmaya çalışıldığı bir dönemde biz de ülkemizi anlattık. Türkiye'den İngiltere'ye yapılan ihracatta Kayseri'nin oranını artırabilirsek katkı sağlamış oluruz. Fahri Konsolosluk belgemi de henüz almadım. Konsolos olarak atandım diye de herhangi bir dokunulmazlığa bürünüyor değilim."