Çelik yelekli cinayet davasında yeni gelişme!

Kayseri adliyesinde görülen 'Çelik yelekli cinayet' davasında yeni gelişme. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Çelik yelekli cinayet davasında yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bugün (06.10.2023) Kayseri 6. Ağır ceza mahkemesinde görülen davaya sanık Ercan Küçükbingöl çevrimiçi bağlantı sistemi olan "SEGBİS" ile katıldı. Duruşmada davalı vekilleri, davacı ve davacı vekili duruşma salonunda hazır bulundu.

Ercan Küçükbingöl'e söz verildi. Küçükbingöl ifadesinde, "Önceki ifadelerim geçerlidir. Tahliye istiyorum. Olayda benim suçum yoktur. Rahmetli Ramazan Erbay ile benim husumetim yoktur, olay öncesinde Erbay'a çelik yelek ve silah veriliyor, Erbay abimi vuruyor, beni vurmaya yelteniyor sonrasında da oğluma doğru koşuyor. Erbay masum olsa başka yere doğru koşardı neden benim oğluma doğru koşuyor. Ben ve abim Erbay'ı uyardık git buradan dedik gitmedi. Ben olay sırasında korku ve panik halindeydim, keşke bu olay hiç yaşanmasaydı, ben suç işleme kastıyla hareket etmedim. Kendimi ve oğlumu koruma içgüdüsüyle hareket ettim. Olayda nefsi müdaafa var. Abimi vurdu." dedi.

Davalı vekili ise yaptığı açıklamada, "Olay yerine çelik yelek ve silah ile gelen Erbay'ın karşısında müvekkilim de sadece bıçak vardı. Müvekkilim kendini ve oğlunu koruma içgüdüsüyle hareket etmiştir. Olay sonrası TAPE kayıtlarına geçen açıklamada Küçükbingöl ilaç etkisindeydi psikolojisi bozuktu. Olayda nefsi müdaafa vardır. Tahliye talep ediyoruz. Adli emanette olan telefon ve bilgisayarın da iadesini istiyorum." dedi.

Ramazan Erbay'ın annesi P.A. duruşmada hazır bulundu. P.A yaptığı açıklamada, "Ercan çok yalan söylüyor, ben anasıyım oğlum öldü ciğerim yanıyor. Ercan daha önce de adam vurdu. Oğluma avukat K.A. çelik yelek ve uyuşturucu madde verdi. K.A işi karıştırdı o olmasa bu olayların hiçbiri olmazdı. Küçükbingöl oğlumu eziyet ederek vahşice katletmiştir, canavarca, zevk alarak öldürmüştür. Oğlum Ercan'a olaydan önce beni öldürme diye yalvardı ama Ercan devam etti. Müebbet istiyoruz. Önceki celse tahliye olanların da tutuklanmasını istiyorum." dedi.

Müşteki vekili ise, "Ercan olaydan sonra 73 gün tatil yaptı. TikTok adlı uygulama üzerinden birçok video yayınladı psikolojisi bozuk değildi gayet keyfi yerindeydi, akli melekeleri de sağlıklı görünüyordu. Olay sonrası TAPE kayıtlarına geçen sanığın ifadesinde tüm itiraflar mevcuttur. Sanık cinayeti itiraf etmiştir. Tutukluluk halinin devamını ve mübbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Dava eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle 29.12.2023 tarihine ertelendi.

Olay

Habertürk'ün haberine göre olay 2022 Haziran ayında gerçekleşti. Karaman Konya karayolu üzerindeki Galericiler Sitesi´nde meydana gelen olayda iddiaya göre, üzerinde çelik yelek olan ve başka bir galericinin yanına ziyarete gelen Ramazan Erbay, rakip galeriye gitti. Erbay belinden çıkardığı tabanca ile galerinin ortakları Ö.K., H.K. ve Ercan Küçükbingöl'e doğru ateş etti. Ercan Küçükbingöl de silahını çekip Erbay'a karşılık verdi. Çıkan çatışmada Ramazan Erbay, Ö.K. ve H.K., yaralandı. Erbay hayatını kaybederken, diğer yaralılar hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olay sonrası Ö.K., D.K. ve A.B. ile başka bir suçtan cezaevinde olan B.K., tutuklandı. Ercan Küçükbingöl ise firar etti.