ÇELİK'İN YAPTIĞINI YAPAMAZ!

ÇELİK'İN YAPTIĞINI YAPAMAZ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kocasinan ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, Olay Türk TV’de Olay Türk Gündem programına katıldı ve Gazeteciler; Mustafa Aydoğan ile Hüseyin Göktaş’ın sorularını yanıtladı. 
“BU İKTİDARIN SEÇİM POLİTİKASIYDI, BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ”
İstanbul seçimleri öncesinde terörist başı Abdullah Öcalanın mektubunun okunması ve aynı zamanda kardeşinin TRT’ye çıkarılmasına yönelik tartışmaları değerlendiren Yücel, “Bugün gelinen noktada seçime an kala avukatlarının görüştürülmesi, açıklama yaptırılması iktidarın seçim politikasıydı. Bu milliyetçi taban tarafından hoş karşılanmadı. 800 bin oy farkın nedenlerinden biri ekonomi ise, bir diğeri bu yönde yapılan hamle ve hareketler. Bence bu seçime malzeme yapıldı. Bebek katili bu dünyada da öbür dünyada da cezasını çekmeli” diye konuştu.
 “SURİYELİ SORUNUNU ASIL AK PARTİLİ VEKİLLER GÜNDEME GETİRMELİ, AMA GETİRMİYORLAR”
Kayseri’de olduğu gibi ülke genelinde de Suriyeli sorununun olduğunu ifade eden İYİ Partili Kazım Yücel, “Suriyeli konusunu Meclis gündemine asıl getirmesi gerekenler getirmiyor. AK Partili vekiller getirmiyor. Muhalefet partisi milletvekilleri yüksek perdeden gündeme getiriyor. Bu sessizliği diğer seçimlerde zannediyorsunuz ki Kayseri’de seçmen unutacak.” dedi.
 “KAYSERİ’DE 35 BİN CİVARINDA İŞSİZ VAR”
Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de işsizliğin korkutucu seviyelere ulaştığını kaydeden Yücel, “Kayseri’de 35 bin civarında işsiz var. Bunları söylemek ürkütücü, korkutucu. Çünkü  insanlar umutsuzluğa kapılıyor. Bu bir gerçek. Kayseri’de 35 bine yakın kişi daha yeni işsizler ordusuna katıldı. Kayseri’nin Valisinden, Belediye Başkanından, Milletvekiline kadar bütün müteşebbislere ciddi görevler düşüyor. Veryansın etmemiz lazım, sorunları minimize etmemiz lazım.” dedi.
“ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER DERNEĞİNİN MEKTUBUNU OKUSAYDINIZ”
Türkiye’nin sınır ötesi harekât yapması gerektiğini belirten Yücel, “Mehmetçik vatan için mücadele ederken, gazi olurken, şehit olurken oy için bir mektup okutuyorsunuz. Keşke, bizim Şehit yakınları Gaziler derneğimizin bir mektubunu Türk Milletimize okutsaydık.” ifadelerini kullandı.
Kayseri’de AK Partili belediye başkanlarının yorgun olduğunu öne süren İYİ Partili Yücel, Cumhurbaşkanı  ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Metal yorgunluk” açıklamasını  hatırlattı. 
“ÇELİK METAL YORGUNLUĞU OLMAYAN BİR BELEDİYE BAŞKANIYDI”
“Metal yorgunluk demek ki, iki ya da üç tanesinde varmış” diyen Yücel, eski Başkan Mustafa Çelik’in yaptıklarını mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç’ın yapamayacağını savundu.
Yücel, “Eğer metal yorgunluktan bahsediyorsanız en az yüzde 50’sini değiştirmeniz lazımdı. Belediye başkanlarımızın birçoğu devam ediyor. Mustafa Çelik bana göre metal yorgunluğu olmayan bir belediye başkanıydı.  En faal belediye başkanlarından biri idi. Mustafa Çelik’in yaptığı projeleri, Memduh Büyükkılıç’ın yapacağı kanaatinde değilim. Mustafa Çelik, hem 25 yıllık proje yaptı hem de ortada borç var.” dedi.
“BÜYÜKKILIÇ BORÇTAN BUNALACAK VE ELLERİ KOLLARI OYNAYAMAYACAK”
Olay Türk TV’de konuk olduğu programda , “Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesinden geldiği için, borçlu Belediye Başkanı olmadığı için buradaki borçtan bunalacaktır.” şeklindeki açıklamasıyla da dikkat çeken İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel,  şunları söyledi, “Yeni projelere de girecek olabilirler, ama ortada bir borç olduğu için elleri kolları oynayamayacaktır. 3-4 yıl sonra inşallah demeyiz. Husumet yapıp, dört yılı harcamak istemiyorum. Tam tersine destek olalım ki Kayseri kazansın. Biz projeler sunalım Başkan bey bunları gündeme getirsin, yapsın istiyorum. Belediye’nin çok başarılı bir dönem atlatabilmesi için iyi bir bütçesinin olması lazım. Maalesef büyük bir borç olduğu hem söyleyip hem de iş yapmanın zor olduğunu düşünüyorum.”
“DİĞER BELEDİYE BAŞKANLARINDA DA VİZYON GÖRMÜYORUM”
Yücel, diğer belediye Başkanlarını da eleştirerek, “Diğer Belediye Başkanlarımız için de gelecek 50 yılın Kayserisini dizayn edecek bir vizyon görmüyorum. Bugünü yama yapıyoruz, yarını bir kaç etkinliklerle geçiştiriyoruz.  Belediye Başkanlarına diyorum ki önümüze 50-100 yıllık projeler koyun, hiçbir şey bilmiyorsanız, Kayseri’den Ankara’ya gider iken Kırıkkale’de bir şeyler görüyor olmanız lazım. Şehir dışına gidiyor olduğunuz da bir şeyler görüyor olmanız lazım.  Şehir içine yapılan AVM’ler, esnafa zarar veriyor, ama esnafında sesi çıkmıyor” ifadelerini kullandı.  Haber: Hüseyin GÖKTAŞ