Camii Kebir ile ilgili dikkat çeken gelişme! Yıkılacaklar… İYİ Partili Yücel uyardı!

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Cami Kebir'de yapılması planlanan kentsel dönüşümle ilgili olarak dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Camii Kebir ile ilgili dikkat çeken gelişme! Yıkılacaklar… İYİ Partili Yücel uyardı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Camii Kebir bölgesinin tarihi yapısıyla gün yüzüne çıkartılıp, etrafının temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken İYİ Partili Kazım Yücel, bölgede planlama yaparken de en az 50 yıllık bir bakışın ortaya konması gerektiğini dile getirdi. Yücel, özellikle oto park için yapılan planlamanın yetersiz olduğuna vurgu yaparak, ‘4 bin metrekarelik bir otopark oraya yetersiz. Daha fazla yapılmalı. Böylece vatandaş oraya aracını rahatça park edip, bölgede alış veriş yapabilmeli. Bu nedenle yıkılması planlanan ve Gökdelen diye tabir edilen alanın gerekirse altına da eksi 1 denilecek şekilde bir otopark planlaması yapılmalıdır’ diye konuştu.
İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, kentle ilgili sorunlara dikkat çekmeyi sürdürüyor. Yücel, Cami Kebir ve civarında yapılması planlan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak değerlendirmeler de bulundu. 

‘EN AZ 50 YILLIK PLANLAMA LAZIM’

Özellikle bölgede yaşanan oto park sorununa değinen Yücel, ‘Cumhuriyet, 27 Mayıs, Balıkçılar arkasına insan gitmek istemiyor. Çünkü araçla gidildiğinde park yeri bulamıyor. Bu yazın daha da artıyor. Bu sorunu çözebilmek için en az 50 yıllık bir planlama yapmak gerekiyor’ dedi. Bölge esnafının da otopark sorunu yüzünden olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Yücel, otopark planlamasının hem vatandaş hem de esnaf için ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Yücel, ‘Esnafın rahat nefes alması, vatandaşın aracını park ederek bölgede rahat alışveriş yapması gerekli’ diye konuştu.

 ’ORALARA GİTMEK İSTEMİYORUZ! ÇÜNKÜ…’

‘Camii Kebir'de Mahallesi’nde yeni planlama yapılacaksa en az 50 yılı karşılayan otopark alanları oluşturulmalı’ diyen Yücel, ‘Camii Kebir hali hazır durumu içler acısı  ve değişmesi gerekli. Tarihi yapıların gün yüzüne çıkması, çevrenin de gün yüzüne çıkması gerekiyor.  Gaziantep gibi diğer illerde tarihi eserlerin etrafı turizme açılmış, görsel zenginlik kazandırılmış. Burada da benzer çalışmalar yapılmalıdır. Geçtiğimiz yıllarda bunun ayak sesleri gelmişti. Bölgedeki yüksek katlı ve gökdelen diye tabir edilen binaların ilk etapta taşınması ve bunun içinde Karayollarına ait alanın tahsisi yapılmıştı. Bu yapılırsa çok güzel alan boşaltılması olacak.  Çünkü biz yoğunluğu olduğu yerde bırakmaktansa, kentsel dönüşümde rezerv alanlar bulunmasını doğru buluyoruz. Bu doğru bir uygulama. Ancak şehrin önemli bir sorunu var. O da otopark sorunu. Bölgede bu konuda önemli bir sorun var. 27 Mayıs, Cumhuriyet Mahallesine hiçbirimiz araçla gitmek istemiyoruz. Park alanı bulmak zor.  Yaz dönemi kilitleniyor’ dedi.

‘4 BİN METREKARE OTOPARK YETERLİ OLACAK MI? DAHA FAZLA OLMALI’

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilgili gündeme maddesi ile bölgede kentsel dönüşümle planlanmış alanın kaldırılmasının gündeme gelmesine tepki gösteren Yücel, ‘Otopark kalkıyor ve otopark alanın kaldırılması ile birlikte yüksek katlı binaların olduğu alanda 4 bin metrekarelik otopark planı ve üs tarafı ticarethane olarak yapılacak. Şimdi bu 4 bin metrekare yeterli mi? Sayın Mustafa Palancıoğlu, bir süre önce açıklama yaptı ve dedi ki, ‘Dedeman Okulu kaldıracak, oraya  otopark yapacağız’ Doğru bir karar. Balıkçıların arkasına da gitmek istemiyoruz. Yer bulamıyoruz. Oto park yok. Hunat Otoparkı yapılmış ama bugün yetersizliğini görüyoruz’ şeklinde konuştu. 

‘OTOPARK OLSUN Kİ İNSANLAR SÜREKLİ AVM’YE GİTME YERİNE CAMİİ KEBİR’E DE GİTSİN’

Camii Kebir’in korunması, çevrenin gelişmesi ve esnafın rahatlaması ve korunması için bölgede sağlıklı bir otoparkın şart olduğunu anlatan Yücel, ‘Bugün esnafı koruyacaksak, otopark planlamasını sağlıklı yapacağız ki insanlar AVM’ye gitme  yerine Camii Kebir gitmeli. O bölgede rahat otopark bulmalı. Bu basit gibi görünen, ancak geleceğe baktığımız da ise atlamamamız gereken bir konu. Çünkü şehrin geleceğini planlıyoruz. 4 bin metrekare otopark yetersiz. Yapılacak ticaret alanı planının altı da eksi 1 şekliyle otopark olmalı. Hatta mümkünse o bölgenin altı tamamen otopark olmalı. 10 yıl sonra şehrin göbeğinde yine otopark sıkıntısı olacak’ dedi.

‘YAPILACAK PLANLAMA İLE ESNAFIN MÜŞTERİSİNİN DAHA DA ARTMASINI İSTİYORUZ’

Camii Kebir’deki değişime sıcak baktıklarını, bölgedeki esnafın da değişim istediğini belirten İYİ Partili Kazım Yücel, ‘Biz bölge esnafının gelecekte müşterisinin daha çok olmasını istiyoruz. AVM’ler yerine vatandaşın oraya gidip, otoparka aracını park edip, rahatça alışverişini yapmasını istiyoruz. Bunun yanında o eksi bir mantığı ile yapılacak otoparklarda araç yıkma, bakım gibi iş yerleri de olur. Esnaf, vatandaş, aracını oraya bırakıp bu hizmetlerden de faydalanabilir. Biz bu yönde katkı sağlamak istiyoruz. Eğer buna göre bir planlama yaparsak, gelecek için Kayseri için kıymetli bir karar almış oluruz’ diye konuştu.