Cami yerine akaryakıt istasyonu

Büyükşehir Belediyesi 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü gündeminde bulunan konuları görüşmek için toplanıyor. Gündem maddelerinden biri de Anbar Mahallesi'ndeki cami alanının akaryakıt istasyonuna dönüştürülerek, cami alanının yan tarafa taşınması konusu…. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Cami yerine akaryakıt istasyonu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere, Ağustos ayı toplantısını 12 Ağustos Pazartesi günü saat 15:00’te gerçekleştirecek. Toplam 52 asıl gündem maddesi ile toplanacak olan Belediye Meclisi’nde dikkat çeken başlıklardan biri Anbar Mahallesi’ndeki cami alanının akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi talebi... Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Melikgazi İlçesi, Anbar Mahallesi, mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait 13854 ada, 4 parsel numaralı taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planında cami alanı olarak planlı olup, söz konusu alanın akaryakıt istasyonu, taşınmazın doğusundaki park alanının bir kısmının cami alanı ve park alanı olarak yeniden düzenlenmesi talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunu görüşerek karara bağlayacak. 

Yöresel ürün büfeleri geliyor

Meclisin gündemindeki bir diğer madde ise yöresel ürün büfeleri… Belediye Meclisi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından imal edilen 30 adet yöresel ürün satış büfesinin Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi olan üreticilere 3 yıllığına verilebilmesi amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Yemliha Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında protokol imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebini görüşerek, karara bağlayacak. 

Bünyan’a bütçe yetmedi!

Belediye Meclisi’nin gündem maddelerinden bir diğeri ise Bünyan Belediyesi’nin 60 milyon lira ek bütçe talebi… Büyükşehir Belediye Meclisi, Bünyan belediyesinin bu talebini de pazartesi günü gerçekleşecek olan toplantısında karara bağlayacak.