Çalışan emekliye müjde!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'ten çalışan emekliye tek sefere mahsus ödenecek olan 5000 TL ikramiye konusuna ilişkin açıklama. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde...

Çalışan emekliye müjde!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'ten çalışan emekliye tek sefere mahsus ödenecek olan 5000 TL ikramiye konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM'de devam eden ve 2024 yılında kurumlara ayrılacak olan bütçelerin görüşüldüğü bütçe görüşmelerinde son aşamaya gelindiğini ve büyük ihtimalle bugün tamamlanıp iktidar kanadının oyları ile yasalaşacağını açıkladı.

Genç açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu bütçede; emeklilere, öğrencilere, atanamayan öğretmenlere, kamuda görev bekleyen mühendislere, mimarlara, teknik kadrolara yer yok. Biz isterdik ki bunların hepsine yer olsun, yer açsın, bütçe yatırım bütçesi olsun, tasarruf bütçesi olsun ama ne yazık ki 2024 yılının bütçesinde de bunların olmadığını görüyoruz. Bugün öğleden sonra da akşam saatlerinde büyük ihtimalle Cumhur İttifakının oyları ile yasalaşacak 2024 bütçesi Meclisten geçmiş olacak. Bu şekilde de bizlerin bu bütçeye evet demesi mümkün değil ben şimdiden sarayın bütçesine hayır diyeceğimizi buradan kamuoyuna duyurmak istiyorum bizim oyumuz hayır olacaktır."

Çalışan emekliye müjde!

Genç çalışmayan emeklilere tek sefere mahsus ödenenen 5000 TL ikramiyenin çalışan emeklilere de ödenmesi gerektiği konusunda iktidara baskı yaptıklarını ve çalışan emekliye de 5000 TL ödeme yapılacağının bilgisinin verildiğini tek sefere mahsus yapılacak olan bu ödemenin bu hafta içerisinde yapılacağını açıkladı.

Genç, "Emekliler iktidara çok kızgın ve emeklilerin çok büyük bir kısmı da iktidara oy veren bir kesim biz onların da haklarının teslim edilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu çalışan, çalışmayan ayrımının da yapılması son derece yanlış. İkazlarımız sonucunda iktidar tarafı da bu yanlıştan döndü sanırım bu hafta içerisinde de 5000 TL ikramiyeler ödenecek. Biz de gerektiği noktada onlara destek olacağız." dedi.

Çalışan emekliye müjde!

Diğer yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı 21 Aralık Perşembe günü TBMM'de yaptığı konuşmada çalışan emeklilere yapılacak olan ikramiye ödemesi için Bakanlığın hazırlıklarını tamamladığını şu sözlerle kamuoyuna duyurmuştu: "Çalışan emeklilerimiz için de kanun teklifi Mecliste kabul edilip Resmî Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık."