Çalıksoy'dan ulaşım zammına tepki

CHP Talas ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, toplu taşıma ücretlerine yapılan artışa tepki göstererek, 'Halkımızın cebindeki yangın artarak devam etmektedir.' Dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Çalıksoy'dan ulaşım zammına tepki
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de toplu ulaşımına bugünden geçerli olmak üzere yapılan zamlara CHP Talas ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Çalıksoy, ‘Kayseri'de toplu taşıma ulaşım ücretlerine 30 Eylül itibariyle uygulanmaya başlanan zamlar, vatandaşın cebindeki yangını daha da büyütecektir.’ dedi. 

Vatandaşın cebi yangın yeri

Kayseri halkının hayat pahalılığı karşısında inim inim inilediğini belirten Çalıksoy, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ‘Şehir içi taşımada tam bilet 16.50TL'den 20TL'ye, öğrenci ve indirimli bilet ise 9 TL'den 11TL'ye çıkarılmıştır. Bu artış oranları TÜİK'in açıkladığı aylık enflasyon oranlarının da üzerindedir. Maaş artışlarında TÜİK'in düzmece oranlarını esas alan hükümet ve belediyeleri toplu taşıma artış oranına gelince reel enflasyonun da üzerinde artış yapmaktan çekinmeyerek, vatandaşın cebini yangın yerine çevirmiştir.

Halkımızın cebindeki yangın artarak devam etmektedir. Sayın Büyükkılıç'ın geçen günlerde sucuk partisindeki ateşi yükselten yelpazesinden yaptığı yüksek orandaki ulaşım zamları nedeniyle Kayseri halkının cebindeki ateş de nasibini almıştır.
Diğer yandan, yerel seçimler öncesi Talas ilçemizin kırsal mahallelerine yapılan toplu taşıma seferlerinin aktarmalı olmaktan çıkarılarak, doğrudan sefer yapılacağı sözü veren AKP belediyesi, aktarmayı kaldırmak şöyle dursun, daha önce ek ücret alınmayan aktarma seferlerinden ek ücret almaya başlamıştır. Talas’ın kırsal mahalle halkına verilen söz tutulmadığı gibi ek ücret konularak adeta cezalandırılmıştır. Bu haksız uygulamaya acele ve ivedilikle son verilmesini istiyoruz. Kazanılmış hakkın gerekçe gösterilmeksizin gaspi niteliğindeki bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Takipçisi olacağız.’