Büyükşehir Meclisi'nde CHP ile İYİ Parti karşı karşıya geldi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis toplantısına İyi Partili Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç ile CHP'li meclis üyesi Mustafa Çalıksoy'un tartışması damga vurdu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükşehir Meclisi'nde CHP ile İYİ Parti karşı karşıya geldi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığında yapıldı. 42’si asıl 40 ek gündem maddesi olmak üzere toplam 82 maddenin görüşüldüğü Meclis’e Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç ile CHP’li meclis üyesi Mustafa Çalıksoy’un arasında yaşanan tartışma damga vurdu. 
Gündemin 77’inci maddesi görüşülmesi sırasında söz alan Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, ’20 gün önce Tomarza Çulha ve etrafındaki birkaç köyde sel felaketi oldu. Yollar patates tarlasına dönmüş, insanlar yolda yürüyemez oldu. Bir diğer maddede de var. Oraya araba ver, buraya araba ver. Asli görevimize dönelim lütfen. Onun için bu maddeye karşı çıkıyoruz… ‘ deyince Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘Efendim bu cenaze aracı, cenaze taşıyorar’ diyerek araya girince Koç, ‘O zaman böyle belirtilsin. Aşağıda bir madde daha var’ dedi. 
Büyükkılıç, o aracında İHH’nin kurtarma ekibine verilen otobüs olduğunu belirtirken, söz alan CHP’li Mustafa Çalıksoy, ‘Şu anda başkanımın yaptığı karşılaşmayı, bir toplumu karşısına alıp böyle bir karşılaşma yapmasını doğru bulmuyorum. Elbette başkanın şikayetleri olabilir, böyle bir rahatsızlığı olabilir, talebi olabilir. Bunu başka bir yöntemle talep etse ki’ diyerek Koç’u eleştirmesinin ardından araya giren Koç, ‘Biz yöntemimizi biz belirleriz beyefendi. Benim yöntemimi sen mi belirleyeceksin. Sana ne benim yönteminden’ sözleriyle tepki gösterdi. 
Çalıksoy, ‘Bu yanlış, bunun hiç konuşulmadığını saymak istiyoruz’ diyerek araya girerken, tepkisini sürdüren Koç, ‘Siz sayın, ben konuştuğum arkasındayım. Ben diyorum ki, Benim Çulham patates tarlası gibi dururken paralar çarçur ediliyor. Otobüsün üstünde, ‘Sen Memduh Başkandan hizmet istemiyor musun, gel’ diye nutuk atan Memduh Başkan daha siftah edip gelmemiş, randevu istiyoruz vermiyor. İHH’ya otobüs, öbürüne bilmem ne… Benim bağrım yanıyor beyefendi’ diyerek karşılık verdi. 
Çalıksoy, Koç’a ‘Onu cemevi ile karşılaştırmanızı doğru bulmuyorum’ diye karşılık verirken, Koç, ‘O sizi ilgilendirmez. Siz de savunun… Siz benim şeyimi ölçecek kapasitede değilsiniz’ diyerek tepkisini sürdürdü. 
Tartışmaların ardından yapılan oylamada cemevine tahsis edilecek cenaze aracı İyi Partililerin, İHH’ya verilecek otobüs ise İYİ Parti ve CHP’lilerin red oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.