Büyükşehir`de simitçi isyanı: Biz vatandaş değil miyiz, sürekli başlarından atıyorlar

Büyükşehir`de simitçi isyanı: Biz vatandaş değil miyiz, sürekli başlarından atıyorlar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de yaşanan simitçi zabıta kavgasına son vermek ve ortaya çıkan olumsuz görüntüleri önlemek amacıyla dernek kuran simitçiler,  bu girişimleri ile de başarı elde edemedi. Dertlerini anlatmak için Büyükşehir Belediyesinde toplandı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüşmek ve dertlerini anlatıp, çözüm yolu bulmak isteyen dernek üyeleri, belediye önünde toplandı. Dernek Başkanı Behçet Kılıç, bir çok proje hazırlamalarına rağmen yetkililerin kendilerine aylardır randevu bile vermediklerini söyledi. Kılıç, "Biz simitçi zabıta kavgası son bulsun, şehirde bu iş bir düzen içinde olsun istiyoruz. Diğer şehirlerde örnekleri var. Düzenli bir şekilde yerler olsun diyoruz, ama derdimizi anlatamıyoruz. Pandemi süreci ile arkadaşlarımız daha da mağdur oldu. Şimdi arkadaşlarımızın cemakanlı satış noktaları vardı, onları da encümen kararı ile tebligat yapmadan kaldırmışlar. Adamlardan habersiz malzemelerini toplayıp, götürmüşler. Dernek kurduk, çözüm bulur, yol buluruz dedik, yine olmadı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Arkadaşlarımız ve aileleri mağdur. Bu insanlar yıllardır simit satarak, geçimlerini sağlıyor. Şimdi nasıl geçinecekler? Büyükşehir Belediyesine geldik, Başkanla görüşmek için ama görüşemiyoruz. Biz vatandaş değil miyiz? Hiçbir kapı bize açılmıyor. Bizleri sürekli başlarından atıyorlar. Biz derdimizi kime anlatacağız? Bu insanlar nasıl geçinecek, hırsızlık mı yapsınlar? " ifadelerini kullandı. 
BÜYÜKŞEHİR: BAŞKAN İLE SİMİTÇİLER GÖRÜŞTÜ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan bilgilendirmede ise yaşanan gelişmenin ardından simitçilerin Başkan Büyükkılıç ile görüştükleri ifade edilirken, Belediyenin kayıt dışı hiçbir uygulamaya izin vermeyeceği belirtildi.